Raimo Helmista ryöpytettiin – nyt ärähtää NHL-superlupaus Ville Heinola: "Kohtuutonta!"

3:04
Ville Heinola: Tällä kertaa ei riittänyt.

Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen tähtipuolustaja Ville Heinola ei hyväksy päävalmentaja Raimo Helmisen osakseen saamaa arvostelua. Heinola korostaa Helmisen olevan huippuvalmentaja.

Neljänneksi nuorten MM-turnauksessa Helmisen alaisuudessa sijoittunut Nuoret Leijonat tahkosi pystysuunnan jääkiekkoa, jonka raamit näyttivät ulospäin löyhiltä. Puskettiin peliä pystyyn ja yritettiin prässätä kovaa huonoistakin asemista. Kiekkokontrolliteot ja rytmittäminen loistivat suureksi osaksi poissaolollaan, silloinkin kun peli olisi huutanut rauhoittamista.

Ero vuodentakaiseen nuorten MM-turnaukseen oli pelillisesti raju. Suomi liiti vuosi sitten maailmanmestaruuteen Jussi Ahokkaan alaisuudessa tarkasti raamitetulla, monirytmisellä Meidän pelillä. Heinola oli tuolloinkin joukkueessa, mutta hänen mukaansa Ahokkaan ja Helmisen valmennusprosesseja on vaikea verrata.

– Kun maajoukkueet vaihtuvat, se on aina ihan oma juttunsa. Koutseilla on oma tyyli. Ei minun mielestäni ole mitään väärää tyyliä. Kyllä me hyvin pelattiin sitten kun me vain pelattiin hyvin, kuuteen MM-peliin tehot 0+4 painanut Heinola ruotii MTV Urheilulle.

– Minusta meillä oli ihan selvät hommat, mitä tehdään. Ei se siitä jäänyt kiinni.

Oliko eteenpäin pelaamista painotettu nyt enemmän?

– Totta kai me halusimme pelata sellaista nopeaa kiekkoa. Vahvuudet kuitenkin olivat meilläkin hyökkäyspelissä. Haluttiin, että päästään nopeasti hyökkäämään. Se oli varmasti pääpointti siinä, Heinola sanoo.

"Touhu ailahteli liikaa"

Heinola tyrmää Helmisen julkisuudessa saaman kritiikin painavin sanoin.

– Kyllä se minun mielestäni aika kohtuutonta on ollut. Kyllä Raipe on kuitenkin aika huippukoutsi. Ei ole mitään pahaa sanottavaa. Ei se minun mielestäni missään nimessä siitä jäänyt kiinni.

Kysymys kuuluu, mistä Nuorilla Leijonilla jäi sitten kiinni, kun peli toimi huippumaita vastaan säällisesti vain USA-puolivälieräottelussa, jota ennen pelaajat olivat palaveeranneet keskenään.

– Ehkä meillä ailahteli se touhu liikaa välillä. Kun pelasimme hyvin, kyllähän me pystyimme pelaamaan ihan ketä vaan vastaan. Se peli ehkä ailahteli liikaa, Heinola arvioi.

Toisaalta vankkaraamisella pelitavalla ailahtelua tapaa olla vähemmän. 

"Aina joukkue ensin"

Vaikka uuden sukupolven on arvioitu olevan aiempaa individualistisempi ja myös Nuorten Leijonien peli meni paikoin yksin kuskailuksi, itsekkyyttä ei Heinolan arvion mukaan vallinnut Nuorissa Leijonissa.

– Kun tuolla kaksikymppisissä pelataan, tulee aina joukkue ensin. Ei sinne mennä ikinä yksilöinä. En nähnyt, että meilläkään olisi ollut siinä ongelmaa.

Heinolla jäi haikeat tunnelmat, kun reissu päättyi ja osalla pelaajista nuorten maajoukkuetaival päättyi. 18-vuotiaan puolustajan oma kausi jatkuu Lukon riveissä SM-liigassa.

– Kiva päästä takaisin Lukkoon pitkästä aikaa ja pelaamaan sinne. Toivotaan, että tästä saa pienen boostin loppukaudelle. Toivotaan, että lähtee nyt sielläkin peli kulkemaan.

Heinolalla on Lukosta 11 liigaottelusta tältä kaudelta kasassaan yksi (syöttö)piste. Sesongin alussa hän häikäisi kiekollisilla taidoillaan NHL:ssä ja nakutti Winnipeg Jetsissä kahdeksaan peliin lukemat 1+4=5.

3:03
Raimo Helminen kehui joukkueen panosta: "Pojat repivät itsestään kaiken irti."

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja