Raimo Helminen palaa päävalmentajaksi SM-liigaan!

Kiekkolegenda Raimo Helminen on nimitetty SM-liigassa pelaavan lappeenrantalaisen SaiPan uudeksi päävalmentajaksi. Sopimus on yksivuotinen.

Helminen, 60, valmensi päättyneellä kaudella slovakialaista HC Banska Bystricaa. SM-liigassa hän johti Turun Palloseuran hopealle keväällä 2021.

Vuonna 1995 pelaajana maailmanmestaruuden voittanut Helminen on toiminut aiemmin myös muun muassa Ilveksen päävalmentajana ja apuvalmentajana sekä Jokereiden KHL-joukkueen apuvalmentajana. Kuudet olympialaiset pelanneella Helmisellä on palkintokaapissaan myös olympiahopea, kaksi olympiapronssia ja yksi MM-pronssi.

Apuvalmentajakseen Helminen saa edelliset kaksi kautta HPK:n valmennustiimissä toimineen Janne Hietaniemen. Aiemmasta valmennusryhmästä SaiPassa jatkavat apuvalmentaja Santeri Immonen ja maalivahtivalmentaja Antti Ore.

36-vuotias Hietaniemi toimi pitkään videovalmentajana Jukka Jalosen Leijonissa. Hän on työskennellyt Helmisen kanssa yhdessä Jokereissa, Suomen maajoukkueessa ja TPS:ssä.

SaiPa jäi edellisen päävalmentajansa Ville Hämäläisen johdolla viime kaudella SM-liigassa viimeiselle sijalle. Seura irtisanoi Pekka Virran päävalmentajan paikalta lokakuussa 2022.

Juttua päivitetty klo 14.21: Lisätty tiedot Janne Hietaniemen apuvalmentajan pestistä sekä täsmennetty valmentajakaksikon henkilöhistoriaa.

Juttua päivitetty klo 14.54: Lisätty tieto Santeri Immosen ja Antti Oreen jatkamisesta SaiPan valmennusryhmässä.

Lue myös:

    Uusimmat