Räikkösten lapset puhuvat keskenään englantia, mutta vanhemmilleen suomea – Mintulla on näkemys, mistä se johtuu: "He varmaan mieltävät sen niin..."

0:40
Minttu Räikkönen ihastutti lastensa kanssa formulavarikolla.

Minttu ja Kimi Räikkösellä on kaksi lasta Robin, 5, ja Rianna, 3.

Minttu Räikkösestä tuli vuosi sitten Nescafén brändilähettiläs ja nyt hän on kehittänyt heidän kanssaan uuden tummapaahtoisen pikakahvin. Minttu juo miehensä Kimi Räikkösen tavoin paljon pikakahvia.

Minttu Räikkönen oli harmissaan, kun hän ei päässyt koronakriisin vuoksi lentämään uutuustuotteen lanseeraustilaisuuteen Suomeen. Hän oli kuitenkin etäyhteyden avulla tapahtumassa.

Räikkösten perhe asuu Sveitsissä, mutta he ovat viettäneet tänä vuonna poikkeuksellisen paljon aikaa Suomessa koronakriisin vuoksi. Räikkönen kertoo MTV Uutisille, että etenkin perheen lapset Robin, 5, ja Rianna, 3, nauttivat ajasta. Ystävällinen Räikkönen puhuu haastattelun aikana paljon lapsistaan ja rakastavaan sävyyn.

– Me olimme mökillä koko ajan. Siellä oli hyvä ja turvallinen olla, kun ei ollut ihmisiä ympärillä. Se oli mukavaa aikaa. Lapset erityisesti nauttivat siitä, kun Kimi pystyi olemaan niin paljon perheen kanssa ja oli niin paljon touhuttavaa.

Robin ja Rianna ovat pienestä pitäen puhuneet toisena kielenään englantia, mutta vanhempiensa kanssa he juttelevat suomeksi. Robin ja Rianna puhuvat puolestaan keskenään englantia leikkien tiimellyksessä.

– Me puhumme pääasiassa kotona suomea, tarhassa puhutaan englantia. He varmaan mieltävät sen niin, että kun lapset ovat keskenään, kieli on englanti. Siihen luulen, että tämä perustuu, kun he puhuvat pääasiassa englantia keskenään, Räikkönen pohtii.

– Robin puhuu meille täysin Suomea. Riannalla haluaa kertoa joitain juttuja englanniksi. Se toimii ihan hyvin näin, ja hän ymmärtää suomea täysin. Jotkut jutut ovat vain mukavampi kertoa toisella kielellä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja