Räikköstä piinaava Verstappen rikkoi jälleen uuden F1-ennätyksen

Red Bullin hollantilaisteinistä Max Verstappenista tuli Belgian GP:n aika-ajojen kakkossijallaan historian nuorin eturivistä kisaan starttaava F1-kuljettaja.

Verstappen löi Ferrarin Kimi Räikkösen alle kahden sadasosan erolla ja ylsi uransa parhaaseen aika-ajosijoitukseen Mercedeksen Nico Rosbergin takana.

Hollantilainen rikkoi samalla 55 vuotta vanhan F1-ennätyksen, kun hän ylsi eturiviin 18 vuoden, 10 kuukauden ja 28 päivän ikäisenä. Aiempi ennätys oli vuodelta 1961, jolloin meksikolainen Ricardo Rodriguez nappasi kakkossijan Italian GP:n aika-ajoissa 19 vuoden, kuuden kuukauden ja 27 päivän iässä.

Verstappenista on tällä kaudella tullut jo historian nuorin F1-voittaja, nuorin kuljettaja palkintopallilla ja nuorin kisaa johtanut kuski. Viime kaudella hän otti nimiinsä nuorimman GP-kisaan startanneen ja nuorimman pisteille yltäneen kuskin tittelit.

Tällä kaudella Red Bullin superlupaus on ollut äärimmäisen vaikea lyötävä häntä vastaan palkintopallisijoituksista taistelleelle Räikköselle, joka on 36-vuotiaana tämän hetken F1-sarjan vanhin kuljettaja.


Lue myös:

    Uusimmat