Mitä Red Bull -tähdelle kävi? Sergio Pérez puhuu "kivuliaasta" tilanteesta: "Menin rajan yli"

Red Bullin F1-kuljettaja Sergio Pérezin aika-ajo Kanadassa meni pahasti pieleen. Meksikolainen on selvittänyt omin sanoin, miten hän päätyi seinään ja menetti pelin aika-ajojen kakkososiossa.

Pérez yritti sateen kastelemalla Montrealin radalla voimakasta jarrutusta mutkaan kolme, mutta veti pitkäksi ja Red Bull päätyi seinään. Törmäys ei ollut voimakas, mutta Red Bull ei seinästä enää ajamalla pois liikahtanut, ja sessio keskeytettiin toviksi punaisilla lipuilla. 

MM-sarjassa toisena olevan Pérezin aika-ajo oli ohi, ja hän jäi kirpaisevasti sijalle 13.

– Minusta meillä oli vauhtia olla paljon ylempänä, joten tämä päivä oli kivulias. Se oli minun virheeni, möhlin ja olen erittäin pahoillani tiimin puolesta, koska petin heidät tänään, Pérez sanoi Red Bullin verkkosivujen mukaan.

Meksikolainen näki tilanteen saaneen juuria edeltävällä kierroksella.

– Minulla oli ongelmia jarrujen kanssa, ne olivat kylminä ja lukitsin ne mutkassa 10 edellisellä kierroksella ja tuli rakkulaa. Se luultavasti johti siihen, että olin huonossa jamassa kolmosmutkaan mentäessä.

– Olisin ehkä voinut odottaa ja ottaa siinä kohtaa varovaisemmin, mutta yritin vain saada lämpöä renkaisiin. Valitettavasti menin rajan yli, lukitsin ne ja minusta tuli matkustaja.

Montrealin radalla ohittaminen on tunnetusti monia ratoja helpompaa, joten Pérezin pitäisi pystyä harppomaan nopealla Red Bullilla kisassa ylöspäin.

– Odotan jo huomista (sunnuntaita) ja olen toiveikas, että pystymme toipumaan ja samaan vahvoja pisteitä. Hyökkään ensimmäisestä kierroksesta lähtien ja katson, mihin päädymme, meillä on erittäin nopea kilpa-auto.

MM-sarjaa johtava Pérezin tallikaveri Max Verstappen dominoi aika-ajoja ja starttaa kisaan ykkösruudusta.

Lue myös:

    Uusimmat