Räikkösen tallikaverin alamäki jatkuu: Ferrarin moottori aiheuttaa myös Kimille lisäharmia

Alfa Romeon kuljettaja Antonio Giovinazzi joutuu ottamaan kymmenen lähtöruudun rangaistuksen viikonlopun Azerbaidzhanin F1-kisaan Ferrarin voimayksikköä riivanneiden ongelmien takia.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Azerbaidzhanin GP suorana 26.-28.4.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Azerbaidzhanin GP klo 15.10, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Auto Motor und Sport -lehden mukaan sekä Giovinazzin että tallikaveri Kimi Räikkösen autoihin joudutaan vaihtamaan uusi elektroninen ohjausyksikkö. Italialaiselle Giovinazzille tämä osa on jo kauden kolmas, mikä ylittää kauden sallitun määrän heti alkukaudesta.

Alfa Romeo joutui uusimaan saman osan myös Kiinan osakilpailuun kaksi viikkoa sitten. Tuolloin sama toimenpide tehtiin Ferrarin molempiin autoihin Sebastian Vettelille ja Charles Leclercille, mutta tuolloin esimerkiksi RäikkösenAlfa Romeossa ohjausyksikköä ei vaihdettu uuteen.

Näin ollen Räikkösellä on käytössään toinen eli kauden viimeinen sallittu osa.

Ferrarin moottori on kärsinyt alkukaudesta luotettavuusongelmista. Bahrainissa Leclerc menetti varmalta näyttäneen voiton sylinterivian takia, jonka asiakastiimi Alfa Romeo vahvisti myöhemmin olleen samanlainen kuin sen autoon Kiinassa ilmennyt ongelma.

Giovinazzi joutui Shanghaissa jäämään kokonaan pois aika-ajosta moottorin installaatio-ongelmien takia. Hän on yhä ilman MM-pisteitä kauden kolmen ensimmäisen kisan jälkeen.

Juttua päivitetty klo 12.51: Auto Motor und Sportin mukaan myös Räikköselle on vaihdettu uusi elektroninen ohjausyksikkö.

Lue myös:

    Uusimmat