Räikkösen tallista ilouutisia C Morelle: Kimin rangaistusuhka väistynyt

Alfa Romeo joutuu vaihtamaan Kimi Räikkösen autoon moottorin Britannian GP:n toisiin harjoituksiin, mutta tiimin mukaan vaihto ei rasita suomalaiskuskin kaudelle varattujen moottoriosien saldoa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Iso-Britannian GP suorana 12.-14.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Iso-Britannian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Räikkönen joutui vetäytymään Silverstonen ensimmäisissä treeneissä varikolle vain 12 kierroksen jälkeen, kun hänen vaihdelaatikkonsa jäi seitsemännelle vaihteelle ja moottori oirehti ikävällä tavalla.

Alfa Romeolta kerrottiin C Morelle harjoitusten lopussa, että autoon joudutaan vaihtamaan moottori, mutta tilalle tulee uuden sijaan kauden ensimmäisellä kolmanneksella käytetty kone.

Jokaiselle kuskille on kauden ajaksi sallittu kolme polttomoottoria ja turboahdinta, minkä ylittämisestä seuraa lähtöruuturangaistus. Räikkösellä oli käytössään kauden toinen voimayksikkö, joten toiselle puoliskolle ei yksi moottori olisi enää riittänyt tässä vaiheessa vaihdettuna.

Vaihdelaatikon hajoamisestakaan tuskin tulee seuraamuksia, sillä tiimit ajavat perjantaisin eri vaihdelaatikolla kuin viikonlopun päätapahtumista.

Lue myös:

    Uusimmat