Räikköseltä näyttävä piruetti – Hamiltonia ei hälinä hidasta

Lewis Hamilton oli Brasilian F1-viikonlopun ensimmäisten harjoitusten nopein mies. Kimi Räikkönen oli Ferrarillaan viidenneksi nopein.

Kun harjoitusta oli jäljellä kymmenen minuuttia, Räikkönen teki komean piruetin. Hänen autonsa takarengas näytti menevän lukkoon, auto lipsahti käsistä ja meni vauhdilla akselinsa ympäri. Hän palasi kivikkorynkytyksen kautta radalle.

Vaikka Räikkösen auton renkaat menivät täysin pilalle, Räikkönen otettiin varikolle vain pysähtymään, ja hän käväisi ajamassa vielä yhden kierroksen. Sen jälkeen ajaminen päättyi suomalaisen osalta.

Hamilton näytti, että hänen juhliminen, kuumeilu ja siviilioloissa sattunut kolari ei haitannut, vaan mestari oli kärjessä reilun puolen sekunnin erolla tallikaveri Nico Rosbergiin. Sebastian Vettel oli Rosbergista vain hieman reilun sekunnin kymmenyksen päässä. Vettelin ja Räikkösen Ferrarien väliin ehti Red Bullin Daniel Ricciardo.

Williams ei tavalliseen tapaan hätyytellyt kärkeä avaustreeneissä. Valtteri Bottas oli seitsemänneksi nopein, hän jäi Hamiltonin ajasta 1,343 sekuntia. Räikkösen ero kärkiaikaan oli 1,006 sekuntia.

Räikkönen teki alussa aerodynaamisia testejä, auton takaosaan oli kiinitetty iso mittauslaite. Ensimmäinen puoli tuntia meni rauhallisesti, mutta sen jälkeen Räikkönen ajoi peräjälkeen parhaat kierrosaikansa.

Suora lähetys toisista harjoituksista MTV Maxilla ja Katsomossa kello 17.55.

Lue myös:

    Uusimmat