Räikkönen tiukasti Vettelin perässä – Bottakselle rangaistus

Ferrarin Kimi Räikkönen oli Mercedesten ja tallikaverinsa Sebastian Vettelin jälkeen neljänneksi nopein Brasilian toisissa F1-harjoituksissa.

Toisissa treeneissä ajettiin jo pehmeämmällä rengasseoksella ja Mercedeksen Nico Rosberg kellotti viikonlopun nopeimman ajan 1.12,385. Tallikaveri Lewis Hamilton oli 0,458 sekuntia hitaampi. Vettelin ero kärkeen oli hieman alle sekunti, Räikkönen jäi Rosbergista 1,115 sekuntia. Ero kärkeen oli pienempi kuin aiemmissa harjoituksissa, tallikaveriin eroa oli 0,155 sekuntia.

Williamsin Valtteri Bottas oli kuudes, kymmenyksen Räikköstä hitaampana. Bottas oli yksi niistä, joka kärsi radan liukkaudesta: hän pyörähti treenin aikana ja pyysi tallia tarkistamaan takasiiven tasapainoa sen jälkeen.

Suurempi huoli oli se, että Bottas sai kolmen lähtöruudun rangaistuksen sunnuntain kisaan.. Hänen ohitti Felipe Nasrin punaisen lipun aikana.

Punainen lippu nousi, kun Fernando Alonson auto iski lieskaa perästään ja jäi radan varteen.

Toinen harjoitus oli mielenkiintoinen, sillä sade oli koko ajan lähellä, mutta rata ei lopulta pahemmin kastunut. Siitä huolimatta rata oli koko perjantain ajan todella liukas.

Kolmannet harjoitukset lauantaina MTV Maxilla ja Katsomossa kello 14.55. Aika-ajo ajetaan Suomen aikaa kello 17.55.

Juttua päivitetty 21.38: Bottas sai kolmen lähtöruudun rangaistuksen.

Lue myös:

    Uusimmat