Räikkönen-Vettel-väännöstä erimielisyyttä F1-studiossa – "Ei hän ajattele Kimin renkaita"

Sebastian Vettelin starttisuoritus Kiinan GP:ssä herätti C Moren F1-studiossa kaksi eri näkökantaa. Ossi Oikarisen mielestä Vettelin olisi pitänyt ajatella enemmän tallin etua, Mika Salo puolusti puolestaan saksalaistähden ajolinjoja.

Video: Startissa puhuttanut Ferrari-vääntö ja Mika Salon kommentit Vettelistä.

Ferrari-kuskit Vettel ja Kimi Räikkönen lähtivät kisaan eturivistä. Räikkönen sai tallitoveriaan paremman startin, mutta putosi lopulta neljänneksi, kun hän ajautui pussiin Vettelin vaihdettua ajolinjaansa.

Oikarisen mielestä Vettelin liike ei ollut harkittu.

– Vettel tekee kaikkensa voittaakseen mestaruuden, mutta hänen liikkeensä maksoi tänään Ferrarille todella paljon. Ei tultu ensimmäiseltä kierrokselta paikoilla 1 ja 2. Kun Kimi pakotettiin likaiselle puolelle, niin Kimiltä katosi pito ja hän putosi taakse päin, Oikarinen kommentoi jälkistudiossa.

Myöhemmin Ferrari uhrasi Räikkösen hidastamaan Valtteri Bottasta, jotta Vettel saisi Mercedeksen suomalaistähden kiinni ja saisi mahdollisuuden nousta uudestaan kärkeen.

– Siitä (startista) lähti lumipallo eteenpäin. Vettelin huonolla startilla ja Kimin puskemisella oli järkyttävän suuri vaikutus. Ferrari menee nyt kovin pienen pistesaaliin kanssa kotiin, niin nyt on taas miettimisen paikka, että oliko järkevää, Oikarinen kritisoi niin Vettelin kuin Ferrarin toimia.

Mika Salo ei jakanut Oikarisen näkemystä.

– Kuski ajattelee sen eri lailla. Jos kaveri on vieressä ensimmäisessä mutkassa, minulla on se linja, käännän sinne. Kimi periaatteessa tunki itsensä sinne väliin, mutta ei hänellä oikeastaan ollut muita vaihtoehtoja, Salo perusteli ja arvioi perään Vettelin liikettä.

– Hän teki ihan oikein, noin se kuuluu tehdäkin.

– Lähtöjä ei voi suunnitella etukäteen. Ei Vettel voi tietää kuinka paljon Kimi joutuu nostamaan (jalkaa kaasulta). Ei Vettel ajattele Kimin renkaita, kun he kiihdyttävät ensimmäiseen mutkaan, vaan ajattelee omiaan. Jos Vettel olisi tehnyt jotain eri lailla, niin sieltä olisi tullut todennäköisesti kaksi autoa ohi. Ei tuossa tilanteessa voi ajatella muita, Salo summasi ja antoi samalla synninpäästön myös Ferrarin ratkaisulle uhrata Räikkönen Vettelin voittotaistoon.

Lopulta Räikkönen oli vaihderikkaassa kisassa kolmas ja Vettel putosi kahdeksanneksi Red Bullin Max Verstappenin törmäilyn takia.

F1-kausi jatkuu kahden viikon päästä Azerbaidzhanissa.

Lue myös:

    Uusimmat