Uhrasiko Ferrari kisansa aika-ajon ylivoimalla? Räikköseltä tylyn tyhjentävä vastaus

Kiinan F1-aika-ajo oli kohauttava, sillä Ferrari oli puoli sekuntia nopeampi kuin Mercedes. Sebastian Vetteliltä ja Kimi Räikköseltä udeltiin auton säätämisestä dominoivan esityksen jälkeen.

MAINOS

Kiinan F1-viikonloppu
C Morella!

Sunnuntai: Kiinan GP klo 8.55, ennakkotunnelmat klo 7.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

Tilaa C More tästä ja varmista paikkasi F1-eturivissä!

Räikkönen näytti jo ottavan paalupaikan, mutta Vettel taikoi viimeisellä yrityksellään 0,087 sekuntia nopeamman ajan. Räikkönen oli radan alkuosassa nopein, mutta Vettel otti viimeisellä sektorilla edun puolelleen.

– Menetin aikaa, mutten tiedä miksi. En tehnyt mitään isoa virhettä, mutta pitää katsoa mistä se johtui. En tiedä vielä, Räikkönen sanoi lehdistötilaisuudessa heti aika-ajon jälkeen.

Räikköselle ja Vettelille esitettiin tilaisuudessa kysymys siitä, oliko Ferrari säätänyt autoaan liikaa aika-ajoa silmällä pitäen – eli nopeaksi yhdellä kierroksella – mikä saattaisi riskeerata huomista kisaa.

– Ei. Me katsoimme molempia päiviä. Huomisen sää on aika erilainen, eli pidimme sen mielessä. Pitää katsoa miten auto toimii huomenna, mutta vastaus on silti ei, Vettel sanoi viitaten lämpenevään keliin.



Räikkönen oli vastauksessaan suorempi. Autoa voisi säätää yhdellä kierroksella nopeaksi, jolloin se söisi renkaita kovemmin, mutta aika-ajo- ja kisasäätäminen ei enää käytännössä ole nykypäivää.

– En rehellisesti sanottuna tiedä, miten voisimme uhrata jotain tänään ollaksemme parempia huomenna. Mitään ei voi muuttaa sillä tavalla. Niin pitkälle kuin minä muistan, koskaan ei ole tehty sellaista. Asetuksissa on vähän eroa eri päiville, ei muuta. Jos auto on nopea aika-ajossa, se on nopea kisassa, Räikkönen linjasi.

Ferrari lähtee siis sunnuntain kisaan eturivistä, perässään Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton.


Lue myös:

    Uusimmat