Räikkönen selittää: Tämän takia auto ei sovi minulle

Kimi Räikkönen tarjosi Brasilian GP:n alla selonteon siitä, miksei Ferrarin nykyinen F14 T -auto sovi hänen ajotyyliinsä.

Räikkönen on aina inhonnut aliohjautuvaa autoa, joten auton etupään tarkka toiminta on hänelle välttämätöntä. Ferrarin etupää ei kuitenkaan toimi Räikkösen haluamalla tavalla.

- Mikroautoista lähtien jos etupää ei käänny ja anna kunnolla tuntumaa, en ole pitänyt siitä. Minun ajotyylini on sellainen, että yritän mennä hyvällä vauhdilla mutkiin säilyttäen vauhtini mutkan keskikohdassa. Olen tottunut tekemään sillä tavalla ja luonnollisesti muuttanut tyyliäni vähän joka vuosi. Uskon sen olevan nopein tapa minulle. Jos en pysty laittamaan autoa sinne, minne sen haluan enkä pysty jarruttamaan kuten halua, koska pyörät menevät lukkoon tai liukuvat etupäässä, niin sitten siitä tulee arvailua. Jos ajolinjalta joutuu pois yhdessä mutkassa, niin menee se sitten ohi seuraavissakin mutkissa. Se kuulostaa pieneltä asialta, mutta kierroksen matkalla se voi tuoda varsin suuren tappion, Räikkönen taustoitti ongelmaansa.

Lue myös:

    Uusimmat