Räikkönen: Melbournen rata on liukas

Jos Kimi Räikkösen toiveet toteutuvat viikonvaihteessa Melbournen Albert Parkin radalla, Ferrarin suomalaistähdestä tulee formula ykkösten MM-sarjan keulahahmo heti kauden ensimmäisestä GP-kilpailusta lähtien.

Räikkönen tuntee hyvin melbournelaisten komealle virkistysalueelle tehdyn radan. Puiston tiet eivät ole normaalisti kisakäytössä, joten perjantain harjoituksista sunnuntain kisaan kierrosajat kohenevat tuntuvasti, kun radan pintaan tarttuu kumia ja pito kohenee.

Reilun viiden kilometrin radalla aika-ajossa onnistuminen on keskeistä, sillä ohittaminen on vaikeaa. Ratakierrokseen mahtuu viisi rajua jarrutusta, joihin tullaan yli 250 kilometrin tuntivauhtia, ja kun viikonvaihteelle on luvassa hellesäätä, jarrujen ja koneen jäähdytys ovat kovalla koetuksella.

- Koska rata on kisakäytössä vain kerran vuodessa se on liukas, ja kun moottorijarrua ei enää sallita, jarrutukset ovat vähän konstikkaampia, mutta kaikkeen tottuu, Räikkönen arvioi.

Nopeiden suorien, vaihtelevan pidon ja kovien jarrutusten lisäksi Albert Parkin radalla on vaikeita, hitaita mutkia, jotka kertovat kuinka hyvin kuljettajat ovat tottuneet autoihin, joissa ei ole luistonestoa.

Vuosi sitten Räikkönen ajoi Australiassa paalulta voittoon. Työtä helpottivat kisan suosikkeihin kuuluneen tallitoveri Felipe Massan vaihdelaatikko-ongelma aika-ajossa ja lähtöpaikkaa pudottanut moottorinvaihto. Nyt Massa ja viime vuoden kolmonen, McLarenin Lewis Hamilton ovat Räikkösen ykköshaastajat.

- Viime vuodesta jäi hyvät muistot, Räikkönen sanoo.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat