Räikkönen: En tunne menestyspaineita

Kimi Räikköselle paluu Australian Melbourneen oli miellyttävä kokemus, sillä onhan hän sekä hallitseva maailmanmestari että viimevuotinen Australian GP:n voittaja.

- Onhan tänne tulo monessa mielessä sekä mukavaa, että erilaista. Mukavaa vuoden takaisten muistojen takia ja erilaista siinä mielessä, että nyt tunnen tallin ihmiset ja työskentelytavat paljon vuoden takaista paremmin. Näistä syistä johtuen tämän kauden alku on paljon helpompaa minulle, kertoi Räikkönen.

Huolimatta siitä, että monet pitävät Räikköstä sarjan suurimpana mestarisuosikkina, hän itse ei ota siitä sen enempää paineita kantaakseen.

- En ainakaan vielä tunne minkäänlaisia paineita, sillä eihän sarja ole vielä edes alkanut! Katsotaan mitä tapahtuu. Me tulemme normaalisti tekemään parhaamme ja odotamme itse pystyvämme hyviin suorituksiin. Näyttää siltä, että kaksi tallia on hieman muita edellä, joten neljällä kuljettajalla pitäisi olla mahdollisuudet muita parempiin suorituksiin, arvioi Räikkönen.

Räikkönen ei usko, että Ferrari hyötyy kovin oleellisesti siitä, että hän ja tallikaveri Felipe Massa ovat kokeneempia kuin McLaren-kaksikko Heikki Kovalainen-Lewis Hamilton.

- Ehkä siitä voi olla vähän hyötyä ja varsinkin siitä, että tallin sisällä on tällä hetkellä erinomainen henki. Muuten siitä ei ole sen suurempaa iloa, että olemme kokenut pari.

Räikkösen mukaan Ferrari-talli on pystynyt kehittämään autoa siten, että yllättäviä ongelmia luistonestojärjestelmän puutteesta ei tule Australiassa.

- Ihan aluksi, viime joulukuussa, kun kokeilin ensimmäisen kerran ajamista vanhalla autolla ilman luistonestojärjestelmää, on myönnettävä, että ajaminen oli vähän hankalaa. Uudessa autossamme pystyimme kehittämään niitä alueita, joita pitkin, ja sen jälkeen ajaminen on ollut paljon helpompaa ilmankin sitä.

- Uusilla renkailla ajettaessa, ero on häviävän pieni, mutta kun renkaat kuluvat, eron huomaa helpommin. Sama koskee, luonnollisesti, sadekelillä ajamista. Silloin systeemin poissaolon huomaa helposti. Täällä Melbournessa sen huomaamme perjantain harjoituksissa kun rata on vielä pölyinen ja likainen. Silloin luistonestosta olisi apua, mutta nyt on tultava toimeen ilman sitä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat