Räikkönen ei voinut mitään Schumin ohitukselle

Kimi Räikkönen elätteli toiveita F1-sarjan Britannian gp:n voitosta hyvin sujuneen aika-ajon jälkeen, mutta suomalaiskuljettajan oli tyydyttävä sunnuntain kisassa kolmanteen sijaan. Voittoon ajoi tuttuun tapaan MM-sarjaa johtava Fernando Alonso.

Pitkään toisena ajanut Räikkönen putosi kolmanneksi, kun Ferrarin Michael Schumacher onnistui nousemaan toisen varikkokäyntinsä jälkeen ohitse. Räikkönen ei oikein osannut selittää, miten Schumi pääsi edelle.

- Ei meillä ollut minun varikkopysähdyksen aikana mitään ongelmia. Ehkä Schumacher onnistui ajamaan sen verran kovempaa uusilla renkailla, koska hän kävi varikolla kierrosta aikaisemmin, enkä pystynyt pitämään häntä enää takanani. Ei sille mitään voinut, Räikkönen totesi.

Kilpailun alussa Räikkösellä oli pari läheltä piti tilannetta Schumacherin kanssa, kun muutama mutka näytti menneen suomalaiselta vähän liian leveäksi.

- Oli auto vähän vaikea ajettava. Toisaalta me emme olleet tänään tällä radalla tarpeeksi nopeita Ferraria vastaan. Meidän täytyy nyt jollakin lailla parantaa autoa ja voittaa kisoja, mutta nyt ei pystytty tämän parempaan, Kimi myönsi.

- Ehkä tämä oli askel parempaan suuntaan, mutta ei tästä siitä huolimatta jäänyt kovin hyvää tunnetta. Kun ei pysty parempaan, niin minkäs teet. Meidän täytyy vain parantaa autoamme ja yrittää uudestaan, suomalainen jatkoi.

Kahden viikon kuluttua on vuorossa Montreal. Olisiko McLarenilla siellä paremmat mahdollisuudet taistella Renaultia ja Ferraria vastaan?

- En osaa oikein sanoa, vielä, mutta toivotaan, että se olisi tilanne, Kimi pohti seuraavaa kisaa.

(MTV3)

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat