Schumi uskoo yhä mahdollisuuksiinsa

Michael Schumacher myöntää, ettei kakkossijan tuonut Silverstonen F1-kisa sujunut hänen osaltaan täysin tyydyttävästi. Siitä huolimatta hän uskoo mahdollisuuksiinsa kuroa Fernando Alonson MM-pistejohtoa kiinni.

- Barcelonan hyvän testin jälkeen odotimme olevamme nopeampia Silverstonessa, Schumi totesi sunnuntain GP:stä virallisilla nettisivuillaan.

Alonso on hankkinut kauden kahdeksan kisan aikana 23 pisteen johdon Schumiin.

- On toki reilua sanoa, että mestaruudesta taisteleminen on äärimmäisen vaikeaa, jos asiat jatkuvat tällä tavalla. Täytyy kuitenkin ottaa huomioon, ettei kausi ole vielä edes puolivälissään. Kun Fernando on pystynyt hankkimaan itselleen tällaisen etulyöntiaseman ensimmäisellä puoliskolla, on yhtä lailla mahdollista, että hän menettää sen vielä. Sillä tavalla minä ja kaikki tallini työntekijät katsovat tilannetta, Schumacher kertoi.

- Luovuttaminen ei ole vaihtoehto, eikä siihen ole syytä. Kisoja on liian paljon jäljellä sen tekemiseen, Schumi jatkoi.

Alonsolle riittäisi mestaruuden varmistamiseen kakkossija kaikissa loppukauden kymmenessä kisassa, vaikka Schumacher voittaisi ne kaikki. Schumi aikoo kuitenkin taistella.

- Totta kai tiedämme, että meidän täytyy alkaa kaventaa nyt eroa. Se onnistuu vain olemassa Fernandoa ja Renault'a nopeampia. Se on vaikeaa, koska he tekevät niin mahtavaa työtä, mutta siksi tämä onkin niin jännittävää. Ei ole mitään parempaa kuin rankka ja vaikea taistelu. Sellainen on äärimmäisen innostavaa. Haluan ajatella, että kaikki on meille vielä mahdollista.

Schumin mukaan jo kaksi seuraavaa Pohjois-Amerikan kisaa, Kanada ja USA, saattavat muuttaa voimasuhteita.

- Nämä kaksi rataa ovat ominaispiirteiltään täysin erilaisia. Yksikään talli ei ole testannut niillä. Käytämme radoilla täysin erilaisia aerodynamiikkapaketteja. En pysty vielä arvioimaan, kuinka pärjäämme niillä verrattuna muihin, Schumi puntaroi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat