Ecclestone haluaisi Ranskan ja Britannian GP:t vuorovuosin

F1-sarjan kaupalliset oikeudet omistava Bernie Ecclestone haluaisi järjestää Ranskan ja Ison-Britannian kisat vuorotellen joka toinen vuosi. Ranskalaisille kisajärjestäjille tämä olisi sopinut, mutta britit kieltäytyivät.

Ranskan GP:n Magny-Cours on viime vuosina kärsinyt taloudellisista ongelmista. Silverstonella on voimassa oleva sopimus F1-kisojen järjestämisestä vuoteen 2009 asti, mutta perinteikäs kilparata kaipaisi kalliita kunnostustöitä.

- Tarjosimme heille tämän mahdollisuuden, johon Magny-Cours suostui. Silverstonelta ilmoitettiin, etteivät he halua sitä. Eli Silvestone pysyy ennallaan, sillä kunnioitamme sopimuksiamme. Katsotaan, mitä tapahtuu nykyisen sopimuskauden päätyttyä, Ecclestone kertoi tilanteesta brittiläisessä The Times -sanomalehdessä perjantaina.

Silverstonen kilparadan omistajatahon Britannian kilpa-autolijaklubin BRDC:n puheenjohtaja Stuart Rolt vahvisti perjantaina uutistoimisto Reutersille hylänneensä Ecclestonen tarjouksen.

- Ecclestone teki ehdotuksen pari viikkoa sitten. Hän tarjosi joka toinen vuosi järjestettävää osakilpailua. Siinä olisimme menettäneet ensi vuoden kisan. Se oli tarjous. Mietimme sitä, ja hylkäsimme sen, Rolt jatkoi.

Roltin mukaan kisojen vaatiman infrastruktuurin ylläpito olisi entistä tullut hankalaksi, mikäli F1-osakilpailu olisi järjestetty vain joka toinen vuosi. Hän myös kertoi, että välit Ecclestonen kanssa ovat kunnossa.

- Mielestäni suhteemme Bernieen on ystävällinen. Hän ymmärtää asiamme. Mutta samaan aikaan hän tekee varsin selväksi, että hän ei tee meille mitään palveluksia vain sen takia että hän on britti, Rolt kertoi.

Ensi vuonna Ranskan ja Ison-Britannian GP:t järjestetään peräkkäisinä viikonloppuina heinäkuun alussa.

(MTV3-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat