Raikkautta ja avaruutta kotiin kalusteisiin keskittymällä

Pientä pintaremonttia -ohjelmassa uudistettiin valoisa kerrostalokolmio. Suunnittelijan avulla yleisilmettä parannettiin myytävämpään kuntoon.

Asunnon vahvuutena on oma sauna, joka on harvinaista ylellisyyttä alueen kerrostaloasunnoissa. Myös hyvä sijainti sekä luonnonvaloa suosiva pohjaratkaisu voidaan katsoa asunnon selkeiksi eduiksi. Pienen pintaremontin tarvetta asunnosta kuitenkin löytyi. Erityisesti muutoksessa huomiota kaipaavia asioita olisivat yleisilmeen parantaminen sekä etenkin keittiön uudistaminen.

Muutos toteutettiin Pientä pintaremonttia -suunnittelijan Mikko Toppalan suunnitelman mukaan.

Mikko piti etenkin asunnon valoisuudesta ja korkeasta sijainnista. Keskittymispisteenä Mikko piti suunnitelmassaan erityisesti kiintokalusteita eli keittiön ja vaatekaappien ovet sekä allaskalusteita. Inspiraatioksi Mikko valitsi olemassa olevan sohvan, jonka pohjalta tyyli olisi hieman romanttinen yhdistettynä rujompaan industrial-henkeen.

Lapsen huoneessa oli aiemmin hieman tukkoinen tunnelma pyökinväristen kalusteiden ja vaaleanpunaisten seinäpintojen yhdistelmän kautta. Tapetit poistettiin ja seinät maalattiin valkoisella. Kalustus uusittiin valkoisilla lainahuonekaluilla ja väriä huoneeseen tuotiin tekstiileillä ja omilla leluilla. Muutoksen jälkeen huone on raikkaampi ja neutraali, joten huoneen sisustaminen on uudelle asukkaalle helppoa. Lisäksi pienemmillä kalusteilla saatiin huoneeseen lisää tilantuntua.

Eteisessä kaapinovien vaihtamisella saatiin tilaan aivan uudenlainen tunnelma. Myös peililiukuovikaapisto vaihdettiin yhteneväiseksi uusien kaapinovien kanssa. Pitkänmalliset vetimet tuovat tilaan lisää korkeuden tuntua. Peilipintaa eteiseen tuotiin kokovartalopeilin avulla, joka osaltaan luo tilaan avaruutta. Uusi valkoinen väri seinissä jatkaa kalusteissa esiintyvää selkeää linjaa.

Sauna petsattiin kokonaisuudessaan harmaalla petsillä. Uuden ilmeen kautta saunatiloihin saatiin tunnelmallista tyyliä, joka kutsuu rentouttaviin hetkiin. WC:ssä kuluneet allaskalusteet vaihdettiin uusiin ja tilan ahtaaksi tekevä kuivausrumpu poistettiin. Uudistuksen jälkeen tila on avarampi ja yleisilmeeltään raikkaampi.

Äidin makuuhuoneessa seinät maalattiin valkoisella ja vaatekaapin ovet uusittiin. Huoneen päätyseinä tapetoitiin neutraalilla raitatapetilla, joka luo huoneeseen mielenkiintoisen yksityiskohdan.

Myös olohuoneen seinät maalattiin valkoisella. Huoneen kalusteiden järjestystä muutettiin sekä uudistettiin lainahuonekalusteilla kuten uudella sohvapöydällä ja tv-tasolla. Keittiöön puolestaan vaihdettiin uudet valkoiset kaapinovet sekä vetimet. Uuden ratkaisun avulla tummat työtasot pääsevät oikeuksiinsa. Välitila käsiteltiin märkätiloihin suunnitellulla maalilla ja on ratkaisuna rauhallisempi kuin entinen tapetti. Keittiön ja olohuoneen muodostamaa tilaa avarrettiin poistamalla vanha lasihylly ruokapöydän ja oleskelutilan väliltä. Tilaa kruunaamaan asennettiin uusi valaisin, joka mukailee asunnon muuta tyyliä.

Mikko ulotti uudistetun tyylin myös parvekkeelle, joka sisutettiin uudelleen lainakalusteilla. Muutoksen jälkeen asunto on ehyt kokonaisuus, joka henkii raikkautta ja on tiloiltaan paljon avaramman tuntuinen.

tiistaisin kello 20.05 MTV3-kanavalla.

MTV3

Lue myös:

    Uusimmat