Raikkaat hedelmäviinerit

Helpoin tapa on tehdä itse leivonnaisia, jotka muistuttavat viinereitä valmiista lehtevästä Voitaikinasta, joulun loput taikinat tähän! Saat leivonnaisiin vaihtelua lisäämällä näihin hedelmäpalojen lisäksi nokareen juustoa, esim. sinihome- tai sitruunatuorejuustoa

10 kpl

1 paketti Myllyn Paras Voitaikinalevyjä (500 g)
1 kananmuna
1 dl mantelirouhetta
1 dl raesokeria
1 iso tlk säilykepersikoita, päärynöitä tms.
1 tlk punaisia säilykekirsikoita, tuoreen viikunan viipaleita tms.

Leikkaa hieman sulaneet taikinalevyt kahtia. Nosta taikinaneliöt uunipellille leivinpaperin päälle väljästi. Voitele neliöt munalla, ripottele päälle kauttaaltaan mantelirouhetta ja raesokeria. Laita jokaiselle neliölle viipaloitu persikan puolikas ja kirsikka.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 min kauniin värisiksi. Vaihtelua saat laittamalla persikkaviipaleiden alle hieman paistonkestävää marmeladia, marsipaania tai sinihomejuustoa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat