Raekuuro tappoi pikkulapsen Espanjassa: 10-senttinen jäälohkare osui päähän

Pieni lapsi kuoli valtavan raekuuron seurauksena Espanjassa – 10-senttinen jäälohkare osui päähän 0:49
Katso MTV Uutiset Liven raportti tapauksesta

Pieni lapsi kuoli valtavan raekuuron seurauksena Espanjassa, kertoo BBC.  Katalonian presidentti Pere Aragones kuvaili onnettomuutta "tragediaksi".

Eilen illalla Gironan alueelle Kataloniassa isku noin kymmenen minuuttia kestänyt järkyttävä raekuuron aikaansaama rajuilma. Se tuhosi kattoja, katkaisi sähköjohtoja ja rikkoi ikkunoita. 

Yksi rakeista oli halkaisijaltaan 10 senttiä ja se osui pian kaksi vuotta täyttävää lasta päähän. Kyseessä oli suurin alueelle satanut raekuuro sitten vuoden 2002.

Lapsi kuoli saamiinsa vammoihin sairaalassa. Lisäksi ainakin 50 ihmistä loukkaantui raekuuron seurauksena. Vammat vaihtelivat mustelmista murtumiin.

Ennätyskuuma kesä lisää rajujen myrskyjen todennäköisyyttä

Paikalliset viranomaiset ovat nyt antaneet uudelleen rajuilmahälytyksen ja varoittaneet asukkaita siitä, että rannikkoalueelle voi tulla lisää suuria raekuuroja.

– Raekuuro kesti vain 10 minuuttia, mutta se oli 10 minuuttia kauhua, kunnanvaltuutettu Carme Vall kertoi paikallisradiolle uutistoimisto AFP:n mukaan. 

Katalonian ilmatieteen laitoksen mukaan raekuuroja voi esiintyä ympäri vuoden, mutta niitä esiintyy eniten maaliskuun ja syyskuun välisenä aikana.

Poikkeuksellisen kuuma kesä on johtanut siihen, että Välimeri on tavallista lämpimämpi tähän vuodenaikaan, mikä tekee rajuista trooppisista myrskyistä entistä todennäköisempiä.

Lue myös:

    Uusimmat