Radiokanavien kuuluvuusalueisiin tulee merkittäviä muutoksia – kanavapaikkoja saattaa joutua hakemaan uusiksi

8:32
Katso MTV Uutiset Liven lähetys aiheesta yläpuolelta!

Radiokanavien kuuluvuusalueisiin tulee lähipäivinä muutoksia uuden toimilupakauden käynnistyttyä vuoden vaihteessa. Myös uusia radiokanavia aloittaa vuoden alussa.

Radion kuuluvuusalueisiin tulee merkittäviä muutoksia radiotaajuuksien vaihtuessa kanavalta toiselle.  On mahdollista, että esimerkiksi autoissa taajuudet on haettava ja tallennettava uudelleen.

Radiomedian toimitusjohtaja Stefan Möller kertoi MTV Uutiset Livessä nyt alkaneen toimilupakauden kestävän kymmenen vuotta.

– Toimilupakausi on historian pisin. Kuuntelijan kannalta pitkä toimilupakausi on hyvä asia, sillä toimijat satsaavat eri tavalla sisältöön, kun toimilupakauden jatkumisesta on varmuus, Möller sanoi.

– Kaikki, jotka ovat saaneet uudet toimiluvat eivät aloita heti lähipäivinä, mutta kuukauden sisällä ilmestyy uusia radiokanavia.

Möller uskoo uudistuksen menevän joillakin kuuntelijoilla niin sanotusti tunteisiin.

– Varmasti menee, sillä radio on tunnemedia. Samalla tavalla ihmiset reagoivat, jos kanava vaihtaa juontajaa tai sisältöä. Ensimmäinen reaktio saattaa olla negatiivinen, mutta radionkin on muututtava vastaamaan haasteita, Möller totesi.

Digita kertoo uusien kuuluvuusalueiden toteuttamisen edellyttävän paljon teknisiä muutoksia, joita tehdään vuoden ensimmäisen viikon aikana. Muutoksien läpivientiaikana on kanavilla poikkeavaa sisältöä lähetysasemasta ja radiokanavasta riippuen. Lähetyksissä voi myös esiintyä lyhyitä katkoksia.

Kaikkien Suomessa kuultavien radiokanavien taajuudet löytyvät Traficomin nettisivuilta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja