Radiojuontaja Kim Sainio kuuli 17 vuotta sitten sairastavansa MS-tautia: "Vilkas ja vähän oikukas ystäväni MS-tauti"

Erikoishaastattelussa radiojuontaja Kim Sainio – millaista on elää salakavalan MS-taudin kanssa? 15:46
Miksi Kim Sainio salasi sairautensa ja miksi päätti kertoa siitä julkisesti vasta muutama vuosi sitten?

Suosittu radiojuontaja Kim Sainio sairastaa MS-tautia.

Radio Rockin Korporaatio-ohjelman juontaja Kim Sainio vieraili MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa kertomassa elämästään MS-taudin kanssa. Sainio kertoo saaneensa diagnoosin jo 17 vuotta sitten.

Sainio kertoo sairastavansa hitaasti etenevää tautimuotoa ja ottavansa päivän kerrallaan.

– Minulla on selvästi hitaasti etenevä tautimuoto ja viimeisen vuoden aikana on otettu sellainen nopeampi syöksy heikompaan suuntaan. Tässä on tarvittu vähän apulaitteita ja uudelleen myllättyä mieltä. Olen joutunut harjoittelemaan, että mitenkä nyt tämän hetken sairauden tilanteen kanssa eletään, Sainio kertoo.

– Vilkas ja vähän oikukas ystäväni MS-tauti. Se voi huomenna olla jo muuta, tai jo illalla yllättää positiivisestikin. Erikoinen tapaus, mies lisää.

Sainio muistelee, että ensimmäiset oireet olivat jalkojen ja kropan puutuminen. Tuohon aikaan hän toimi ohjaajana Big Brother -ohjelmassa. Sainio kertoo, että pian oireiden ilmaantumisen jälkeen hän olikin jo neurologin vastaanotolla.

– Olin onnekas, että diagnoosi tuli hyvin nopeasti. Jos oikein muistan, niin se oli jo ensimmäisen vuorokauden aikana, kun lääkäri tuli kertomaan, että sinulla on kaksikirjain-sairaus, Sainio kertoo.

Virallisen diagnoosin saatuaan Sainio oli järkyttynyt. Hän kertoo saaneensa hyvin vähän tietoa ja apua tuohon aikaan.

Miksi Kim Sainio salasi sairautensa ja miksi päätti kertoa siitä julkisesti vasta muutama vuosi sitten? Millaista apua hän saa ja mitä hän toivoo tulevaisuudelta? Katso koko haastattelu alla olevalta videolta!

Erikoishaastattelussa radiojuontaja Kim Sainio – millaista on elää salakavalan MS-taudin kanssa? 15:46

 

 

Lue myös:

    Uusimmat