Radikaali ratkaisu! Oleg Znarok syrjään Venäjän päävalmentajan paikalta aivan MM-kisojen alla

Helmikuussa Etelä-Korean Pyeongchangissa venäläisten olympiaurheilijoiden joukkueen kultaan luotsannut Oleg Znarok ei jatka Venäjän maajoukkueen peräsimessä. Muutos tapahtuu aivan kevään MM-kisojen alla.

Pääkuvan videolla juttua Leijonien ja Latvian välisestä harjoitusottelusta keskiviikolta.

Znarokin tilalle astelee Ilja Vorobjev, joka on toiminut aiemmin maajoukkueessa apuvalmentajana.

Venäjän maajoukkueen GM:n Vladislav Tretjakin mukaan Znarok jatkaa maajoukkueessa konsulttina.

– Hän on antanut paljon maajoukkueelle. Hänen kanssa olemme voittaneet olympiakultaa, MM-kultaa, mutta nyt hän oli henkisesti väsynyt raskaan taakan jälkeen, mitä hän on kokenut SKA:ssa ja maajoukkueessa. MM-kisoissa Vorobjev toimii väliaikaisena päävalmentajana ja Znarok konsulttina, Tretjak sanoi Championat.com:n mukaan.

Tretjakin mukaan Vorobjevin johdolla Venäjä ehtii hyvin valmistautua MM-kisoja varten, sillä ohjelmassa on vielä harjoitusotteluita ja Euro Hockey Tourin kamppailuja.

Znarok siirrettiin syrjään KHL-seura Pietarin SKA:n päävalmentajan paikalta sen jälkeen, kun SKA oli hävinnyt läntisen konferenssin finaalisarjan Moskovan TsSKA:lle.

55-vuotias Znarok nimitettiin Venäjän päävalmentajaksi maaliskuussa 2014. Tämän jälkeen hän pokkasi MM-kisatasolla kerran kultaa, kerran hopeaa ja kahdesti pronssia.

Znarok on voittanut KHL-mestaruuden kolmeen eri otteeseen (2011-12, -12-13 ja -16-17).

Tanskassa pelattavat MM-kisat alkavat 4. toukokuuta.

Lue myös:

    Uusimmat