Mainos

Raaseporin turmakuljettaja viimein puhuttelukunnossa – kuulustelut käyntiin ehkä jo ensi viikolla

Raaseporin tasoristeysonnettomuuden kuljettaja on siinä kunnossa, että tämän kuulustelut voidaan aloittaa, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja Ilkka Kantola. Tämän kuulustelujen uskotaan voivan alkaa ensi viikolla.

– Siltä vaikuttaisi, että kuljettajaa voidaan kuulla ensi viikolla, Kantola kertoo.

Asiassa ei tässä vaiheessa ole enää hänen mukaansa esteensä terveysseikat, vaan kuljettajan pitää oman oikeusturvansa vuoksi saada muun muassa avustaja. Kuljettaja oli pitkään tehohoidossa, eikä häntä voitu kuulustella hänen terveydentilansa vuoksi.

4:54

Muita kuulusteluja tehty

Muita tapauksessa osallisia tai sitä todistaneita on voitu jo kuulustella.

Tänäänkin on Kantolan mukaan edessä tiettävästi jotainkin kuulusteluja. Tulevien kuulusteluiden luotettavuuden varmistamiseksi poliisi ei kerro tähän mennessä saatuja tietoja julkisuuteen.

– Meillä on ensi viikolla syyttäjän kanssa seuraava palaveri siitä, mitä meillä on kasassa. Tarvitaanko jostain lisäselvitystä ja pitääkö tarkentaa, jos kuulusteluissa tulee jotain ilmi, hän kertoo.

Lokakuun lopulla sattuneessa tasoristeysonnettomuudessa sai surmansa neljä ihmistä. Kolme surmansa saaneista oli varusmiehiä. Turma sattui, kun henkilöjuna törmäsi Puolustusvoimien miehistönkuljetusautoon Leksvallintien kohdalla radan ylittävässä Skogbyn tasoristeyksessä.

Kuljettajaa epäillään tapauksen tiimoilta kuolemantuottamuksista, vammantuottamuksista ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

0:40

2:16

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja