Mainos

Raakaa biisonin maksaa ja myrkyllisiä käärmeitä – näiden elokuvien kuvaaminen oli tuskallista

Elokuvien kuvaaminen ei aina ole ruusuilla tanssimista. Katso mitä hurjia kommelluksia menestyneiden elokuvien kulisseissa on tapahtunut!

Listasimme kahdeksan tunnettua elokuvaa, joiden valmistuminen on syystä tai toisesta ollut vaakalaudalla. Kulissien takana on ollut muun muassa riitoja, aikataulusekaannuksia ja hengenvaarallisia tilanteita.

The Revenant, 2015

Parhaan miespääosan Oscar-palkinnon saavuttaminen oli aikoinaan Leonardo DiCapriolla työn ja tuskan takana. Tähti joutui muun muassa syömään raakaa biisonin maksaa, nukkumaan kuolleen hevosen jäännöksissä ja kamppailemaan pitkään Albertan jäätävän kylmissä pakkaslukemista Kanadassa. Lopussa vaiva kuitenkin palkittiin ja DiCaprio nappasi pitkään tavoitellun pystinsä suorituksestaan The Revenant -elokuvassa.

Word War Z, 2013

Marc Fosterin ohjaamassa kauhuelokuvassa käytiin läpi kaikki mahdolliset ongelmat elokuvan tuotannossa. Budjetin rajat paukkuivat pahasti yli, aikataulut menivät mönkään, merkittävä osa työporukasta jätti projektin kesken ja tähtinäyttelijä Brad Pitt otti yhteen ohjaajan kanssa.

Titanic, 1998

James Cameronin ohjaaman, 210 miljoonaa dollaria kustantaneen elokuvan tekeminen oli totaalinen painajainen. Perfektionistina tunnettu ohjaaja oli rakennuttanut valtavat lavasteet, jotta elokuva näyttäisi mahdollisimman aidolta ja nirsoili samalla pienten yksityiskohtien kanssa. Hän vaati esimerkiksi seiniin oikeat tapetit maalausten sijaan. Cameron temperamenttinen luonne ja stressinpurkaukset aiheuttivat kalliiden kustannusten lisäksi eripuraa hänen ja työtiimin välillä.

Waterworld, 1995

Kevin Costnerin tähdittämä Waterworld oli kaikkien aikojen floppi. Kuvausten aikana tyyris kalusto tippui veteen, työryhmän jäsenistä osa tuli merisairaiksi ja näyttelijä melkein kuoli, kun hänet sidottiin epäonnistuneesti kiinni korkealle laivan mastoon.

Ishtar, 1987

Dustin Hoffmanin ja Warren Beattyn tähdittämän komedia aiheutti suosion sijaan suurta kritiikkiä yleisössä. Kielteinen ilmapiiri myllersi myös kulissien takana, sillä Marokko ei osoittautunut kovin vieraanvaraiseksi alueeksi Hollywoodin tuotannolle. Ohjaaja ja käsikirjoittaja Elaine May kinasteli työporukan kanssa ja meinasi saada potkut studiolta. Loppujen lopuksi elokuva aiheutti 50 miljoonan dollarin kustannukset.

Fitzcarraldo, 1982

Viidakkoon sijoittuvassa Werner Herzogin ohjaamassa draamassa vahingoittui paljon ihmisiä. Ohjaajan vaatimien monimutkaisten kohtausten takia tarvittiin 700 ihmistä, jotta vene saadaan kuvauksia varten raahattua ylös vuorelle. Kohtauksessa useita ihmisiä loukkaantui ja yksi sai piston myrkylliseltä käärmeeltä. Piston seurauksena mies joutui leikkaamaan itse oman jalkansa irti välttääkseen verenmyrkytyksen. 

Hohto, 1980

Stanley Kubrickin klassikkoelokuva Hohdon kuvauksissa näyttelijä Shelley Duvall kamppaili suuren ahdistuksen kanssa ja kertoo tilanteen olleen lähestulkoon sietämätön. Syy ahdistukseen oli ohjaajan käytös häntä kohtaan. Kucrick pelaili erilaisia psykologisia pelejä hänen kanssaan ja pakotti itkemään tunteja elokuvan lopussa, mikä kiristi nuoren näyttelijän hermoja ja aiheutti hänen hiustensa putoamisen.

Kleopatra, 1963

Ikonisen vuonna 1963 ensi-iltansa saaneen Kleopatra-elokuvan kuvaukset eivät meneet täysin suunnitelmien mukaan. Tuotannossa työskenteli useita ohjaajia ja kuvaukset vaativat lukuisia ylikiusallisia tilanteita. Samalla elokuva meinasi tuhota Yhdysvaltojen suurimman elokuvayhtiön 20th Centuryn. Eikä siinä vielä kaikki. Haastavat kuvaukset paukkuivat myös budjetin yli ja kustansivat kaikkinensa 300 miljoonaa dollaria.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja