Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine
Quiche LorraineMTV3
Julkaistu 02.11.2006 14:31(Päivitetty 28.05.2008 10:04)
  • 250 g vehnäjauhoja
  • suolaa
  • sokeria
  • 125 g voita
  • 1 rkl kermaa
  • 2-4 rkl kylmää vettä
  • 250 g pekonia
  • 1 ½ dl kermaa
  • 4 munaa
  • suolaa
  • pippuria
  • raastettua muskottipähkinää
  • voita
  • juustoraastetta (mielellään gruyérea)

Sekoita kuivat aineet yhteen. Lisää huoneenlämmössä pehmentynyt voi nyppien joukkoon. Lisää kerma ja sekoita. Lisää joukkoon vähitellen myös vesi. Siirrä taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa sitä käsin pari minuuttia. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Levitä jäähtynyt taikina piirakkavuokaan, vuoraa se leivinpaperilla ja täytä vuoka esimerkiksi kuivilla pavuilla. Esikypsennä 180 asteessa 10–15 minuuttia. Valmista sillä välin täyte.

Paista pekoni kevyesti. Sekoita munat ja kerma. Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä. Levitä paistetut pekonit esikypsennetylle pohjalle ja kaada päälle munakermaseos. Nypi piirakan päälle pieniä voinokareita ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Halutessasi voit lisätä piirakan päälle juustoraastetta ennen paistamista.

Resepti: Nicolas Thieulon

Lisää aiheesta:

Samsungilta erikoinen tuotejulkistus: Tässä on "kolmesti aukeava" älypuhelinSuora palaute Alkon kyykkykuoharista: "Haisee pullonpalautusautomaatilta"Tuore raportti paljastaa yllättäviä eroja pohjoismaalaisten ruokavalioissaParhaat piparkakkutalovinkit: Jouluttaja Riikka neuvoo, kuinka helposti teet "vihreää sammalta"Suomalaisautoilijat myöntävät kyselyssä huolestuttavia seikkoja ajamisestaanVantaalaisen koirapuiston melu on liikaa – "Sijainti ei ole täysin optimaalinen"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:16
    Puhelimet

    Samsungilta erikoinen tuotejulkistus: Tässä on "kolmesti aukeava" älypuhelin

  • Eilen18:57
    Halpa vs. kallis

    Suora palaute Alkon kyykkykuoharista: "Haisee pullonpalautusautomaatilta"

  • Eilen18:04
    Ruoka

    Tuore raportti paljastaa yllättäviä eroja pohjoismaalaisten ruokavalioissa

  • Eilen16:42
    Jouluruoka

    Parhaat piparkakkutalovinkit: Jouluttaja Riikka neuvoo, kuinka helposti teet "vihreää sammalta"

  • Eilen14:02
    Liikenneturvallisuus

    Suomalaisautoilijat myöntävät kyselyssä huolestuttavia seikkoja ajamisestaan