Queen-elokuva Bohemian Rhapsody avasi vahvasti teattereissa – pesi jopa A Star is Born -hittielokuvan

1:20

Freddie Mercuryn ja Queen-yhtyeen tarinan kertova elokuva keräsi yleisöä elokuvateattereihin Yhdysvalloissa.

Queen-elokuva Bohemian Rhapsody nousi viikonlopun ykköselokuvaksi Yhdysvalloissa. Noin 44 miljoonaa euroa viikonlopun aikana tuottanut Elokuva jätti taakseen samana viikonloppuna avanneen Disney-elokuvan Pähkinänsärkijä ja neljä valtakuntaa.

Bohemian Rhapsodyn avaus on elämänkertaelokuvien toiseksi paras startti Yhdysvalloissa. Edelle menee vain vuonna 2015 ilmestynyt, NWA-yhtyeestä kertonut Straight Outta Compton, joka teki noin 51 miljoonaa euroa ensimmäisenä viikonloppunaan.

Bohemian Rhapsody jätti avausviikonlopun tilastoissa taakseen myös Lady Gagan tähdittämän A Star is Born -draaman, joka keräsi Yhdysvalloissa avausviikonloppunaan noin 37 miljoonaa euroa. Samalla Bohemian Rhapsody on yksi Fox-studion viimeisiä julkaisuja ennen kuin studio yhdistyy Disneyn kanssa.

Noin 44 miljoonaa euroa kustantaneen elokuvan pääosaa esittää Rami Malek. Elokuva on saanut vaihtelevaa palautetta kriitikoilta, mutta yleisö on toistaiseksi pitänyt näkemästään. Rotten Tomatoes -arvostelusivustolla yleisö on antanut elokuvalle 96 prosenttia positiivista palautetta.

Maailmanlaajuisesti elokuva on tehnyt jo huimat 124 miljoonaa euroa. Elokuvan ensi-ilta nähtiin edellisviikonloppuna Iso-Britanniassa, jossa se keräsi 10,5 miljoonaa euroa ensimmäisen viikonloppunsa aikana.

Disneyn Pähkinänsärkijä ja neljä valtakuntaa avasi budjettiinsa nähden heikosti rapakon takana. Noin 109 miljoonaa euroa maksanut elokuva keräsi vain 17,5 miljoonaa euroa ensimmäisen viikonloppunsa aikana. Disneyllä on kuitenkin varaa ottaa osumia, sillä se on tuottanut vuoden tuottoisimpia elokuvia, kuten Black Panther ja Avengers: Infinity War, joista jälkimmäinen keärsi maailmanlaajuisesti lähes kaksi miljardia euroa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja