Qualcomm julkisti ultraääneen perustuvan sormenjälkilukijan – tulossa uusien Samsung-huippupuhelinten näytön alle

Qualcomm on julkistanut uuden Snapdragon 855 -järjestelmäpiirin ohella ultraääneen perustuvan sormenjälkilukijan.

Näytön alle sijoitetut sormenjälkilukijat ovat pikku hiljaa yleistyneet älypuhelimissa ja sellainen on muun muassa OnePlus 6T:ssä. Qualcommin tekniikka perustuu kuitenkin ultraääneen, kun taas esimerkiksi OnePlus 6T:ssä on optinen lukija eli näytön alla oleva kamera tunnistaa sormenjäljen.

Uusi 3D Sonic Sensor lähettää ultraääniä ja sen avulla muodostaa kuvan käyttäjän sormenjäljestä. Tekniikkaa Qualcomm on kehitellyt joitakin vuosia. Qualcommin mukaan ultraääneen perustuva sormenjälkilukija on turvallinen ja miellyttävä käyttää. Tähän mennessä nähdyt optisen näytön alla olevat sormenjälkilukijat ovat tavanomaisia sormenjälkilukijoita hitaampia.

”Turvallisuus ja biometriset tunnistusmenetelmät ovat tulleet mobiililaitteisiin hurjalla vauhdilla. Tämä on sormenjälkilukijoiden tulevaisuus”, sanoi Qualcommin mobiiliteknologian varapääjohtaja Alex Katouzian.

Ultraäänellä toimivan sormenjälkilukijan etuja ovat muun muassa toimintavarmuus. Qualcomm kertoo, että se toimii myös likaisten ja märkien sormien kanssa. Sormenjäljen voi tunnistaa niin lasin kuin metallin läpi. Ääniaaltojen avulla lukija tunnistaa myös verenkierron, joten lukitusta ei saa avattua irroitetulla sormella.

Samsungin odotetaan sisällyttävän Qualcommin ultraäänisormenjälkilukijan Galaxy S10 -puhelimiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja