Pystyisitkö ajamaan päästä päähän nukahtamatta? Maailman pisin suora on autoilijalle raastava koettelemus

0:45

Jos olet koskaan ajanut Lappiin, olet saattanut kiinnittää huomiota matkalle osuviin puuduttavan pitkiin suoriin. Pohjois-Suomen "viivoittimella vedetyt" tiet eivät kuitenkaan ole mitään verrattuna maailmalta löytyviin suoriin.

Pääkuvan video

Norjassa otettiin käyttöön automaattisesti syttyvät katuvalot

Maailman pisin suora tie löytyy Saudi-Arabiasta. Al Bathan ja Haradhin kyliä yhdistävällä valtatiellä on yli 250 kilometriä pitkä suora ja läpeensä tasainen osuus. Täällä maisematkaan eivät auta pysymään hereillä, sillä valtatie kulkee keskellä autiomaata.

Manner-Euroopan pisin suora ja tasainen tie on puolestaan Italiassa, mutta sekin kalpenee saudien luomuksen rinnalla. Torinon Corso Francialla on pituutta 11,8 kilometriä.

Lincolnshiren maaseudulta Isosta-Britanniasta puolestaan löytyy 29 kilometriä pitkä, mutta kumpuilevassa maastossa kulkeva suora tie.

Suomen pisin yhtämittainen suora ei itse asiassa löydy Lapista, vaan Pohjanmaalta Närpiön ja entisen Ylimarkun väliltä. Vanhan kasitien noin 13,5 kilometriä pitkä pätkä on tiettävästi maamme pisin. Tämäkin tieosuus tosin kumpuilee, joten aivan samaan kastiin sitä ei voi laskea sellaisten teiden kanssa, jotka tarjoavat esteettömän näkyvyyden suoran päästä päähän.

Lähde: Telegraph

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja