Pysäyttävä tilanne yleisurheilun EM-kisoissa – ranskalaisjuoksija tuupertui vesiesteeseen

Ilona Monoselta mahtava veto esteiden alkuerissä: "Kun oli go time, sitten mentiin" 1:49
Ilona Monoselta mahtava veto esteiden alkuerissä: "Kun oli go time, sitten mentiin"

Naisten 3000 metrin esteiden alkuerät jäivät suomalaisittain mieleen Ilona Monosen upeasta, finaalipaikkaan oikeuttaneesta juoksusta. Monosen takana Ranskan Flavie Renouard säikäytti tv-katsojat kaatumisellaan.

Paikan loppukilpailussa lunasti kummankin alkuerän kahdeksan parasta, ja Monosen kanssa toisessa alkuerässä juossut Renouard taisteli vielä viimeisillä sadoilla metreillä finaalipaikasta.

Tavoite kuitenkin karkasi 23-vuotiaalta ranskalaiselta viimeisellä vesiesteellä 150 metriä ennen maalia. Tv-kuvista nähtiin, miten Renouard ei pystynyt edes yrittämään esteen ylitystä vaan kaatui sen yli päistikkaa veteen.

Uupuneen oloinen urheilija pääsi kuitenkin omin voimin ylös ja jatkoi kilpailun maaliin, mutta jäi 17 juoksijan erässä sijalle 12 ja karsiutui selkeällä erolla.

Maaliin päästyään Renouard kaatui radan pintaan, ja erän voittanut maannainen Alice Finot tuli nopeasti tarkastamaan hänen vointinsa. Paikalle viitottiin myös lääkintähenkilökuntaa.

– Annan lääkärin tehdä oman arvionsa. Menin vain varmistamaan, että hän on kunnossa. Hän oli vielä vähän päästään pyörällä, Finot sanoi Ouest-France-lehden mukaan. 

Yhtenä mahdollisena syynä Renouard'n tuupertumiselle on pidetty lämpöhalvausta. Lämpötila Roomassa oli juoksun aikana yli 30 astetta. 

Ranskalaisjuoksijan kaatumisesta vesiesteellä ja hetkistä maaliintulon jälkeen on jaettu video muun muassa X:ssä.

Lue myös:

    Uusimmat