Pyjamassa koko päivä! Tässä ovat erikoisimmat jouluperinteet maailmalta

Joulu on ennen kaikkea yhdessäoloa, rauhoittumista ja perinteiden vaalimista. Vaikka monet asiat joulunvietossamme ovat samanlaisia eri maissa, löytyy joukosta myös monia erikoisempia perinteitä.

Moni jouluperinne on kehittynyt pitkän ajan saatossa, mutta myös uusia perinteitä syntyy. Joulussahan kaikkein parasta onkin se, että jokainen voi viettää sitä juuri omia perinteitään juhlien.

EF Education First kokosi listan erikoisimmista jouluperinteistä ympäri maailman.

Ranska

Todelliseen ranskalaiseen henkeen on tavanmukaista aloittaa joulunvietto samppanja-aperitiivilla, jota seuraa foie gras eli hanhenmaksa ja osterit. Jälkiruoksi bûche de noel eli suklainen jouluhalko – joko itse tehty tai leipomosta ostettu.

Saksa

Saksalaisen jouluperinteen mukaan kokoonnutaan yhdessä katsomaan Sissi-elokuvia: Suomessakin tunnettua 1950-luvun trilogiaa Itävallan valtijatar Sissistä.

Espanja

Espanjan kansallinen lotto jakaa 22. joulukuuta aamulla vuoden suuriman voittosumman: El Gordon (suom. Se paksu). El Gordo on iso sosiaalinen tapahtuma, jolloin ihmiset kokoontuvat yhteen mukanaan kymmeniä lottokuponkeja – jokaisen toivoessa, että olisi yksi onnellisista voittajista. Kaikki kokoontuvat yhteen katsomaan arvontaa televisiosta ja onnellisten voittajien voitonriemua näytetään pitkin päivää.

Venäjä

Venäjällä luodaan joulutunnelmaa katsomalla Neuvostoliiton aikaisia elokuvia, kuten Kohtalon ivaa tai Moskova ei usko kyyneliin.

Iso-Britannia

Vahva brittitraditio on Christmas cracker eli iso karamellin muotoinen lahja, joka on kääritty värikkääseen nenäliinan tyyppisen paperiin. Sisältä löytyy paperikruunu, pieni lelu ja vitsi.

Yhdysvallat

Yhdysvalloissa on tapana on käyttää uutta pyjamaa joulupäivänä. Niitä tulee käyttää, kun joululahjat avataan ja pyjaman kuosin teemana on tietysti joulu.

Brasilia

Brasilian työsuojelulaki takaa sen, että jokainen työssäkäyvä brasilialainen saa vuoden 13. palkkansa joulukuussa. Joulubonus kaikille Brasilian työntekijöille!

Meksiko

Meksikossa vietetään niin kutsuttua Posadas-juhlaa kahdentoista päivän ajan, aina jouluun saakka. Ihmiset kokoontuvat juhlimaan, syömään ja laulamaan. Tähdenmuotoiset piñatat ovat juhlien keskiössä.

Ruotsi

Tärkeä ruotsalainen jouluperinne on Aku Ankan erikoinen. Tämä tunnin mittainen televisio-ohjelma näytetään jouluaattona kello kolmelta iltapäivällä. Jouluaatto suunnitellaan sen ympärille ja perheet kokoontuvat television ääreen katsomaan sitä yhdessä.

Japani

Vaikka joulua ei yleisesti vietetä kovinkaan vahvasti Japanissa, on japanilaisiin kuitenkin juurtunut yksi vahva perinne: Kentucky Fried Chicken -ravintolassa syöminen. Tämä pohjautuu KFC:n julkistamaan markkinointikampanjaan vuodelta 1974. Kampanjan viesti oli “Kurisumasu ni wa kentakkii!” (Kentuckya jouluksi!).

Lähde: EF Education First

Entä mitä suomalaislapset toivovat joululahjaksi? Katso hellyttävä video:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja