Pyhtään vaaralliset asemiehet yhä karkuteillä: "Vihjeitä on tullut, tämä on koko Suomen poliisin yhteinen murhe"

3:33
Katso videolta poliisin haastattelu etsintöjä koskien

Poliisi jatkaa yhä Pyhtään ammuskelusta epäiltyjen miesten etsintää. Miehiä on etsitty jo perjantaista asti. Epäillyt ovat vuonna 1975 syntynyt Janne Kristian Villikka ja vuonna 1993 syntynyt Joni Oswald Kasila.

Poliisilla oli toissa yönä massiivinen operaatio Pyhtäällä, kun epäiltyjä etsittiin. Tuolloin miesten epäillään myös ampumeen poliisia kohti metsässä. Tämän vuoksi juttua tutkitaan murhan yrityksenä.

– Epäillyt ovat yhä karkuteillä ja poliisi jatkaa heidän etsintöjään. Vihjeitä on tullut jonkun verran. Tämä on koko Suomen poliisin yhteinen murhe ja koko Suomen poliisikunta osallistuu tähän operaatioon, jutun tutkintaa johtaja rikosylikomisario Thomas Elfgren keskusrikospoliisista sanoo.

Tutkinta aivan alussa

Etsintöjä johdetaan yhä Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta, mutta tutkintavastuu on keskusrikospoliisilla.

– Tutkinta on vasta ihan alkuvaiheessa ja rikosnimike on tässä vaiheessa murhan yritys. Epäilys on, että he ampuivat poliisia kohti toissa yönä, Elfgren kertoo.

Poliisi ei halua kertoa tarkemmin, mistä epäiltyjä tällä hetkellä etsitään.

– Meidän työ on kohdennettua, mutta en halua kertoa tässä vaiheessa mihin uskomme. Koko tutkinta on vielä hyvin akuutissa vaiheessa, Elfgren sanoo.

Poliisi pitää epäiltyjä vaarallisina.

– He ovat aseistautuneita ja he ovat käyttäneet ampuma-aseita, joten he ovat vaarallisia, etsintöjä johtava rikoskomisario Tuomas Pöyhönen Kaakkois-Suomen poliisista kertoi eilen MTV Uutisille.

Poliisi ei kommentoi kiinniottoja

Poliisi ei kerro tässä vaiheessa, epäileeko se muita kuin kahta etsintäkuulutettua rikoksista tai onko juttuun liittyen tehty kiinniottoja.

– En ota kantaa siihen, liittyykö juttuun muita, Elfgren sanoo.

Tapahtuma lähti liikkeelle epäillystä ampumisesta Kotkassa Helvetin enkelien kerhotilan ulkopuolella torstain ja perjantain välisenä yönä. Poliisi etsi epäiltyjä miehiä useista paikoista jo perjantain aikana. Lisäksi poliisilla oli massiivinen etsintäoperaatio lauantain vastaisena yönä Pyhtäällä.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja