Pyhäselän karkuri jatkaa pakoaan – vankilan apulaisjohtaja kiistää henkilöstövajauksen helpottaneen karkaamista

Hälytys oli rikki, ulkoilua ei valvottu – näin Pyhäselän vankilapako tapahtui 9:49
Katso myös video: Näin Pyhäselän vankilapako tapahtui

Pyhäselän vankilasta maanantaina karanneesta vankikaksikosta toinen jatkaa yhä pakoaan, vankilasta kerrotaan STT:lle. Toinen karkureista saatiin kiinni Joensuussa sijaitsevan vankilan lähiseudulta pian paon jälkeen.

MTV:n uutiset kertoi ensimmäisenä vankilan valvonnan ja henkilöstömäärän puutteista, jotka olisivat edesauttaneet paon onnistumista.

Pyhäselän vankilan yksikönpäällikön sijaisena toimiva apulaisjohtaja Jouni Rajahalme kiistää, että henkilökunnan vähyys olisi ollut vaikuttava tekijä asiassa.

– Pystymme sopeuttamaan toimintoja sen mukaan, miten laitoksessa on henkilökuntaa. Jo korona-aika on opettanut toimimaan vaihtelevan henkilökuntamäärän kanssa, Rajahalme sanoo STT:lle.

Tiedossa on, miten pako tapahtui

Mediat ovat kertoneet, että Pyhäselän vankilan hälytysjärjestelmä oli paon aikaan rikki ja että vankilaa ympäröivä aita kaatui, kun karkuri ravisteli sitä.

Apulaisjohtaja ei kommentoi valvontaan ja turvatekniikkaan liittyviä asioita tai niiden merkitystä paon onnistumiselle.

Pyhäselän vankilan turvallisuusongelmista tekeillä rikosilmoitus poliisille – Rikosseuraamuslaitoksella sisäisen selvitys käynnissä 6:30
Vankilavirkailijan liitto aikoo tehdä tutkintapyynnön poliisille Pyhäselän vankilan tapahtumista. Rikosseuraamuslaitoksella puolestaan on käynnissä sisäinen selvitys.

Rajahalmeen mukaan nyt on kokonaisuudessaan muodostettu käsitys siitä, miten pako tapahtui.

– Olemme tehneet ja teemme kaikki toimet mitä pystymme, ettei vastaava toistu, Rajahalme sanoo STT:lle.

Pakosalla oleva mies on noin 40-vuotias, noin 190 senttiä pitkä ja vartaloltaan hoikka. Poliisi ei pidä häntä vaarallisena.

Poliisi pyytää ilmoittamaan tuoreet havainnot karkurista hätäkeskukseen sekä vanhemmat havainnot vihjenumeroon 0295  415  232 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi. 

Lue myös:

    Uusimmat