Vankilasta Joensuussa karannut mies jatkaa pakoaan – poliisi julkaisi kuvan karkurista, jonka pöksyt ja kenkä takertuivat vankilan aidan piikkilankaan

Joensuun Pyhäselän suljetusta vankilasta maanantaina karannut vanki jatkaa yhä pakoaan. Mies on etsintäkuulutettu ja poliisi etsii häntä.

Kaksi miesvankia karkasi Pyhäselän vankilasta maanantaina noin kymmenen aikaan aamupäivällä. Pako tapahtui vankilan ulkoilupihalta kesken vankien ulkoilun.

Pakoon pötkinyttä vankikaksikkoa etsivät maanantaina vankilan henkilökunta ja poliisi.

MTV Uutisten tietojen mukaan poliisi tavoitti toisen pakenijan dronen ja poliisikoirien avulla puolenpäivän aikaan maanantaina. Poliisi palautti hänet takaisin Pyhäselän vankilaan.

Poliisi tiedotti maanantaina iltapäivällä, että pakosalle jääneellä vangilla ei ollut karkaushetkellä yllään päällyshousuja eikä toista kenkää.

MTV Uutisten tietojen mukaan vanki ei kuitenkaan alun perin ulkoillut alushoususillaan, vaan kadotti housunsa ja toisen jalkineensa rämpiessään vankilan aidan yli. Vaatetus jäi kiinni vankilan aidan päälle sijoitettuun vahvaan piikkilankaan, jota myös natolangaksi nimitetään.

Natolanka on vaikeasti katkaistavaa rautalankaa, jossa on piikkien sijaan partaveitsenterää muistuttavia viiltäviä ja tarttuvia metalliteriä.

Pakomatka jatkunut vuorokauden

Pyhäselän vankilan apulaisjohtaja Jouni Rajahalme vahvistaa MTV Uutisille, että eilen maanantaina pakosalle jäänyt vanki jatkaa yhä karkumatkaansa.

– Poliisilta ei meille ole tullut tietoa, että hänet olisi saatu kiinni, eli jatkaa pakoaan, Rajahalme sanoo.

Rajahalme ei kommentoi sitä, miten vanki päätyi pakosalle tai mihin hän kadotti osan vaatetuksestaan.

– Poliisi etsii häntä ja tiedottaa asiasta.

Poliisi kertoo julkaisseensa karkurista kuvan, koska se on välttämätöntä hänen tavoittamisekseen sekä uusien rikosten estämiseksi. Kuvista käy poliisin mukaan ilmi henkilön todennäköisesti tällä hetkellä käyttämä vaatetus. Kuvat ovat valvontakameroista Joensuun alueelta.

Poliisi pyytää ilmoittamaan tuoreet havainnot vankikarkurista hätäkeskukseen sekä vanhemmat havainnot vihjenumeroon 0295 415 232 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Poliisin maanantaisen tiedotteen mukaan vankikarkuri on hoikka, noin 40-vuotias mies.

Maanantaina hän oli pukeutunut mustaan verryttelytakkiin, jonka olkapäillä oli vaaleita raitoja. Päässään miehellä oli musta pipo, jossa oli etupuolella harmaata kuviota.

Karkurin toisessa jalassa oli oranssinauhainen Adidaksen kenkä ja käsissä oranssivalkoiset hanskat.

Ei vaaraa sivullisille

Pyhäselän vankila ei ole kommentoinut, miten karkaaminen suljetusta vankilasta tapahtui tai miten se oli mahdollista. Yksikönpäällikkö Riitta Korpelainen vetosi maanantaina tilanteen ja tutkinnan keskeneräisyyteen.

– Tutkinnallisista syistä en kerro näistä asioista sen tarkemmin, Korpelainen sanoi.

MTV Uutisten tiistaina haastattelema Rajahalme ei suostunut kommentoimaan sitä, miten kauaksi pakosalle pötkinyt karkulainen on mahdollisesti ennättänyt kuluneen vuorokauden aikana.

Poliisin mukaan kateissa olevalla vangilla on taustalla enimmäkseen omaisuusrikoksia, eikä hän ole vaarallinen sivullisille.

Poliisi pyytää ilmoittamaan tuoreista havainnoista hätäkeskukseen ja vanhemmista havainnoista sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Pyhäselän vankila on 87-paikkainen vankila. Se sijaitsee 25 kilometriä Joensuusta etelään.

Vankilaan on sijoitettu mies- ja naisvankeja.

Lue myös:

    Uusimmat