Pyhäjoen väki innoissaan Fennovoimasta: "Nyt lyödään kuokkaa maahan tiuhaa vauhtia"

"Nyt lyödään kuokka maahan" 1:31

Pyhäjoella tieto Fennovoima-hankkeen uusista omistajista otettiin vastaan tyytyväisenä, tosin hankkeen vastustajat epäilevät elinkeinoministeri Olli Rehnin (kesk.) painostaneen Fortumia.

- Minkäslaiset tunnelmat nyt näiden tämän päivän uutisten jälkeen?

- No tosi hyvät, tosi hyvät, mahtava matka on Kuusamosta tultu kun on oltu hillasuolla ja tämmönen uutinen niin tämä on ollu niin helppo ja leppoisa matka tulla, pyhäjokinen Tapio Karjaluoto kertoi MTV Uutisille.

– Työpaikkoja, sitä tarvitaan! ja nyt kun Fortum lähti siihen mukaan ja sitten Outokumpu lisäsi vielä panostaan, Sirpa Kittilä iloitsee.

Myös kunnantalolla puhelin on tänään soinut ahkeraan – ja siihen on vastattu mielellään uuden omistajakuvion myötä.

– No tämä on varmaan semmonen historiallinen päivä, että on ainakin tapahtunut jotakin, nythän tähän on saatu taas jonkunlainen varmuus että hanke toteutuu, Helena Vidnäs, Pyhäjoen vs. kunnanjohtaja sanoo.

Hankkeen vastustajat olivat tänään pettyneitä erityisesti elinkeinoministeri Rehnin toimintaan.

– Ihan selkeästihän tässä on kovastikin vaikutettu näihin päätöksiin, en usko että esimerkiksi Fortum olisi näillä ehdoilla tullut mukaan ellei tässä olisi jonkunlaista painostusta ollut, Helena Maijala sanoo.

Suurin osa kuntalaisista odottaa nyt Fennovoiman tuovan työtä alueelle.

– Kyllä mää nyt luotan siihen, että nämä meidän rakennushommat täällä jatkuu Pyhäjoella ja tulee tapahtumaan ja nyt kuokkaa lyödään maahan melko tiuhaa vauhtia, Karjaluoto jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat