Mainos

Puuttuvat työtodistukset juoksuttavat viranomaisia

Kirjoittamatta jääneistä työtodistuksista on koitunut todellinen ongelma, joka aiheuttaa työvoimaviranomaisille lisätyötä. Puuttuvat todistukset aiheuttavat ongelmia myös todistusta vaille jääneille työntekijöille. Työttömyyspäivärahaa ei makseta jollei työsuhteen kestosta ole paperia.

-


Kirjoittamatta jääneet työtodistukset aiheuttavat työvoimaviranomaisille harmia. Todistusta ilman jäänyt työntekijä puolestaan saattaa jäädä esimerkiksi ilman työttömyyspäivärahaa, kun työsuhteen kestosta ei ole näyttää paperia.

Hämeen työsuojelupiiri on pelkästään viime vuoden loppupuolella perännyt kymmeniä puuttuvia työtodistuksia kirjallisin huomautuksin. Muutamia tapauksia on viety poliisillekin, kun kehotuskirje ei ole tuottanut tulosta.

-Määrä on selvästi lisääntymässä. Välinpitämättömyyttä esiintyy, arvioi tarkastaja Heikki Vuori Hämeen työsuojelupiiristä. Uudenmaan työsuojelupiirissä puuttuvat työtodistukset ovat suurin yksittäinen asiaryhmä. Viime vuonna 15 prosenttia tehtävistä oli työtodistusasioita.

-Suurta muutosta ei ole näkynyt, mutta kyllä niitä on aivan liikaa, sanoo apulaispiiripäällikkö Kaarina Myyri-Partanen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.