Puuelementtien valmistaja LapWall sulkee Raahen tehtaan

Etla: Suomi vajoaa taantumaan, mutta nousee sieltä nopeasti – inflaatio jatkoi nousua elokuussa 1:20
Etla: Suomi vajoaa taantumaan, mutta nousee sieltä nopeasti – inflaatio jatkoi nousua elokuussa

Puuelementtivalmistaja LapWall sulkee Raahen tuotantolaitoksensa ja irtisanoo sen kaikki 23 työntekijää.

Yhtiö kertoi heinäkuun lopussa aloittavansa Raahessa muutosneuvottelut, jotka koskivat yksikön kaikkia työntekijöitä.

Tuotanto LapWallin Raahen yksikössä loppuu viimeisen vuosineljänneksen alkupuolella. Yksikkö suljetaan marraskuun loppuun mennessä.

Talonrakennuksen puuelementtejä valmistavan LapWallin tuotantolaitoksen lakkautus ei johdu rakennusalan yleisistä vaikeuksista, vaan toimitusjohtaja Jarmo Pekkarisen mukaan sen taustalla on Raahen laitoksen yhdistäminen Pyhännän yksikköön, jonka toiminta on selvästi tehokkaampaa.

Pekkarisen mukaan LapWall hankki Raahen-yksikön aikoinaan Kastel li-talojen asiakkuuden saamiseksi yhtiölle. Yksikön lakkauttaminen on ollut vireillä jo pitempään.

– Tällä asialla ei ole mitään tekemistä markkinatilanteen kanssa. Vaikka olisi ollut minkälainen huippusuhdanne, me olisimme silti toteuttaneet tämän, Pekkarinen sanoi STT:lle.

LapWall tarjosi Pekkarisen mukaan kaikille Raahen-yksikön työntekijöille mahdollisuutta siirtyä yhtiön muihin yksiköihin ja muutamat tarjottuun mahdollisuuteen tarttuivatkin.

"LapWall hyötyy alan vaikeuksista"

Pekkarisen mukaan LapWallin Pyhännän ja Pälkäneen tehtaat käyvät rakennusalan vaikeuksista huolimatta täydellä kapasiteetilla ja Vetelin tehtaan kapasiteettia ollaan nostamassa.

– Meillä on hyvä tilauskanta ja hyvä työtilanne ja näkymät ovat positiiviset, Pekkarinen sanoo.

Pekkarinen uskoo, että rakennusalan tämänhetkiset vaikeudet satavat pitkällä aikavälillä LapWallin laariin, sillä vaikeuksien seurauksena rakennusalalta poistuu pysyvästi työvoimaa, mikä lisää tehtaalla valmiiksi tehtyjen elementtien kysyntää.

– LapWall on tässä tilanteessa yksi voittajista, Pekkarinen summaa.

LapWallilla on noin 150 työntekijää. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 52,5 miljoonaa euroa, mistä noin 70 prosenttia tulee kattoelementeistä.

Lue myös:

    Uusimmat