Putous-tähti Antti Tuomas Heikkinen haki viisi kertaa Teatterikorkeakouluun – teki ensimmäisen elokuvaroolinsa maskin takaa

6:27
Miten näyttelijä Antti Tuomas Heikkinen reagoi, jos tapahtuu moka?

Antti Tuomas Heikkinen on ollut työllistettynä valmistumisensa jälkeen. 

Antti Tuomas Heikkinen viihdyttää suomalaisia televisiokatsojia lauantai-illoissa muiden Putous-tähtien kanssa.

Heikkinen uskoo, että hänen sketsihahmonsa Yölinnun huumori puree aikuiseen sen kaksimielisyyden takia, lapsiin puolestaan sen eläinteeman puolesta.

– Ennen ensimmäistä lähetystä mietin, että miten tuollainen väsynyt pöllö voi naurattaa ihmisiä. Olen saanut kuitenkin paljon positiivista palautetta.

Jalkaa oven väliin

Ennen näyttelijäuraansa Heikkinen valmistui kulttuurituottajaksi ammattikorkeakoulusta. Armeijan jälkeen hän työskenteli Jyväskylässä Postilla eri tehtävissä. 

– Näyttelijän työ on ollut aina haaveeni. Kulttuurintuottajan opiskelujen aikana hain joka vuosi opiskelemaan Teatterikorkeakouluun. Silloin kun pääsin viidennellä yrittämällä sisään, valmistuin ammattikorkeakoulusta samana keväänä. 

Heikkinen valmistui vuonna 2016 Teatterikorkeakoulusta, jonka jälkeen hänellä on riittänyt alalla töitä, lukuun ottamatta muutaman kuukauden työttömyysjaksoja, jotka ovat alalle ominaista.

Heikkinen uskoo, että opiskelun aikana hankituista kontakteista ei ole ollut ainakaan haittaa hänen urallaan. Hänellä loppui Teatterikorkeakoulun neljäntenä vuonna opintotuet, joten hän alkoi etsimään töitä opintojen ohessa. 

– Sain roolin Hevisaurus-elokuvasta, näyttelin Komppi-Momppi rumpalia. Eihän minua tietenkään näkynyt tai kuulunut sen maskin takaa, Heikkinen kertoo. 

–  Viidentenä vuonna tehtiin Tripla-sketsisarja. Lisäksi tein taiteellisen opinnäytteen Q-teatteriin. Kyllä ne varmasti edesauttoi, kun sai jalan ovenväliin ammattikentälle, hän jatkaa. 

Putous MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa lauantaisin kello 19.30.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja