Mainos

Putositko kärryiltä Talvivaaran tapauksessa? Näin ahdinko on syventynyt kevään aikana

2:04

Miten Talvivaaran tilanne on ajautunut alasajoon? Näin kaivoksen tulevaisuus on synkistynyt kevään aikana.

Huhtikuu: Lisärahoitus ja hallinto-oikeuden päätös

Huhtikuussa Talvivaaran kaivokselle päätetään myöntää lisärahoitusta. Kaivoksen omistaman Terrafame Groupin pääomaa korotetaan 38,5 miljoonalla eurolla. Tiedossa on, että uutta rahaa tarvitaan vielä ennen kesäkuun loppua.  

28. huhtikuuta Vaasan hallinto-oikeus antaa odotetut ratkaisunsa Talvivaaran eli nykyisen Terrafamen päästörajoista. Päästörajat ovat kireät ja kaivoksen ympäristöluvat muuttuvat määräaikaisiksi.  

Päätös tarkoittaa sitä, että kaivoksen vesien hallinta muuttuu erittäin vaikeaksi. Uuden omistajan ja rahoittajan löytäminen muuttuu epätodennäköiseksi.  

Elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.) arvioi tällöin tuoreeltaan, että kaivoksen alasajoa on pohdittava. 

2:23

Toukokuu: Tuomitaan ympäristörikoksista

13. toukokuuta Kainuun käräjäoikeus tuomitsee Talvivaara Sotkamon yhteisösakkoon ympäristön turmelemisesta. Talvivaaran toimitusjohtaja ja perustaja Pekka Perä sekä yhtiön johtoon kuuluneet Harri Natunen ja Lassi Lammassaari saavat päiväsakkoja. 

16. toukokuuta syyttäjä kertoo nostaneensa Talvivaaran Kaivososakeyhtiötä vastaan syytteet tiedottamisrikoksista. Syytteeseen joutuu kolme entistä tai nykyistä johtajaa. Lisäksi yhtiölle vaaditaan yhteisösakkoa. 

Talvivaara Sotkamon ympäristörikosjuttu on jatkumassa hovioikeudessa, koska osapuolet ovat kertoneet olevansa tyytymättömiä tuomioon.  

32:25

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja