Putin: Venäjällä ei ole mitään tekemistä Valko-Venäjän ja Puolan rajatilanteen kanssa

Video näyttää ahdingon Puolan ja Valko-Venäjän rajalla:"Täällä on hyvin kylmä, auttakaa" 1:54
Video näyttää ahdingon Puolan ja Valko-Venäjän rajalla: "Täällä on hyvin kylmä, auttakaa".

Venäjän presidentti Vladimir Putin vakuuttaa, että Venäjällä ei ole mitään tekemistä Valko-Venäjän ja Puolan rajakriisin kanssa.

Länsimaat ovat syyttäneet Valko-Venäjää tuhansien siirtolaisten houkuttelemisesta Lähi-idästä, jotta heidät voidaan lähettää rajan yli EU:n alueelle kostoksi Valko-Venäjää vastaan asetetuista pakotteista. Länsimaiden mielestä Valko-Venäjän hallinto toimii tässä Venäjän tuella.

– Haluan kaikkien tietävän. Meillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, Putin sanoi lauantaina valtiollisen tv:n haastattelussa.

Presidentti sanoi, että Euroopan johtajien pitää keskustella Valko-Venäjän johtajan Aljaksandr Lukashenkan kanssa, jos ne haluavat ratkaista kriisin.

–  Ymmärtääkseni Lukashenka ja Saksan liittokansleri Angela Merkel ovat valmiita puhumaan toisilleen. Toivottavasti tämä tapahtuu lähitulevaisuudessa, se olisi hyvin tärkeää, Putin sanoi.

Putin myös syytti jälleen länsivaltoja kriisistä ja totesi, että siirtolaisten pyrkiminen Lähi-idästä Eurooppaan on lännen aiheuttamien kriisien seurausta.

– Meidän ei pidä unohtaa, mistä nämä siirtolaisiin liittyvät kriisit ovat alkaneet. Onko Valko-Venäjä muka näiden ongelmien aiheuttaja?

Valko-Venäjäkin on kiistänyt olevansa vastuussa siirtolaisten pyrkimisestä EU:hun sankoin joukoin.

Lue myös:

    Uusimmat