Putin sai kutsun Yhdysvaltoihin – vierailu olisi amerikkalaisille kuuma peruna, edellinen tapaaminen synnytti raivoisan kritiikin

Yhdysvallat on esittänyt Venäjän presidentille Vladimir Putinille kutsun vierailla Washingtonissa. Asiasta kertoi Donald Trumpin turvallisuusneuvonantajana toimiva John Bolton.

Toistaiseksi ei tiedetä, onko Putin ottanut kutsun vastaan. Trump ja Putin ovat kohdanneet kasvokkain useita kertoja erilaisten kansainvälisten kokousten yhteydessä.

Presidenteillä on kuitenkin tähän saakka ollut vain yksi kahdenkeskinen tapaaminen, joka pidettiin kesällä Helsingissä. Venäjän ja Yhdysvaltain presidenttien on määrä kohdata myös Pariisissa marraskuussa, jolloin muistetaan ensimmäisen maailmansodan päättymistä. 

Putinin mahdollinen vierailu Yhdysvaltoihin on amerikkalaisille kiistanalainen asia. Yhdysvallat on syyttänyt Venäjää muun muassa sekaantumisesta presidentinvaaleihin. Trumpin ja Putinin Helsinki -tapaamisen jälkeen Trump kohtasi kritiikin myrskyn kotimaassaan, koska presidentin ei katsottu toimineen riittävän tiukasti Putinin suhteen.

Trump sai kritiikkä Helsingin tapaamisen jälkeen niin demokraateilta kuin republikaaneiltakin.

Lue myös:

    Uusimmat