Mainos

Putin saapuu tänään Niinistön vieraaksi Suomeen – vastassa Puxit-mielenosoitus

Verkkojulkaisu Vapaa Venäjä aikoo järjestää tänään Naantalissa mielenosoituksen Venäjän presidentin saapuessa Suomen presidentin vieraaksi.

Sauli Niinistön ja Vladimir Putinin on tarkoitus keskustella maiden kahdenvälisistä suhteista ja ajankohtaisista kansainvälisistä kysymyksistä, kuten brexitistä, Venäjän ja Turkin suhteista, Ukrainan kriisistä sekä Syyrian ja Lähi-idän tilanteesta. 

Vierailulta ei odoteta käänteentekeviä avauksia, vaan ennemminkin on kyse tavanomaisesta vuoropuhelusta, jota on hyvä käydä myös poikkeuksellisena aikana.  

Edellisen kerran Putin oli Suomessa kolme vuotta sitten. Hänen tapaamisensa länsimaisten johtajien kanssa ovat harventuneet Krimin valtauksen ja Ukrainan sodan vuoksi. Eräiden kansainvälisten kokousten, kuten Pariisin ilmastokokous ja YK:n yleiskokous, lisäksi hän käynyt muutamia kertoja eri Euroopan maissa.   

Mielenosoitus suunnitteilla Naantaliin

Puxit – Putin ulos -nimellä kulkeva mielenosoitus on tarkoitus järjestää Naantalin kaupungin keskustassa kello 13.30 paikassa, josta on suora näkymä presidentti Sauli Niinistön kesäasunnolle Kultarantaan. Täältä mielenosoitus tulee liikkumaan kävellen Ukko-Pekan sillalle.

Vapaa Venäjä –verkkojulkaisu kertoo Facebook-sivuillaan julkaisevansa ”valikoituja suomenkielisiä juttuja Venäjästä ja Venäjältä”. Syyksi mielenosoitukselle Vapaa Venäjä kertoo sen, että Vladimir Putinin johtama Venäjä käy sotaa omaa kansaansa ja useita naapurimaitaan vastaan.

Vapaa Venäjä kuvailee preisdentti Putinia sivuillaan sotarikolliseksi, jonka ”paikka ei ole Tasavallan presidentin vieraana Kultarannassa, vaan Haagin kansainvälisen rikostuomioistuimen syytettyjen penkillä”.

Puolenyön aikaan mielenosoitustapahtumaan oli ilmoittautunut noin 100 henkilöä. Tapahtumasivun mukaan Helsingistä lähteville mielenosoittajille on tarjolla maksullinen kyyti paikan päälle.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja