Putin ottaa huomenna koronarokotteen – "kotimaisen, tietenkin"

2:19

Venäjän presidentti Vladimir Putin saa huomenna koronarokotteen. Asiasta kertovat useat venäläismediat.

Putin itse alleviivasi rokotetilannetta käsittelevässä kokouksessa, että rokottautuminen on jokaisen henkilökohtainen ja vapaaehtoinen päätös. Kreml ei ole täsmentänyt minkä rokotteen Putin aikoo ottaa.

Varsin todennäköisesti kyseessä on laajaa kansainvälistä keskustelua herättänyt Sputnik V, mutta Venäjällä on olemassa kolme eri venäläisvalmisteista rokotetta. Muut rokotteet ovat Novosibirskissä kehitetty EpiVacCorona sekä Pietarissa kehitetty CoviVac. Ne ovat kuitenkin tiettävästi suppeammassa käytössä kuin Sputnik V.

Putinin lehdistöpäällikön Dmitri Peskovin mukaan rokote on ”tietenkin” kotimainen.

– Yksi kolmesta kotimaisesta rokotteesta. Ne ovat kaikki luotettavia ja hyviä, Peskov vastasi uutistoimisto Interfaxille vastauksena kysymykseen, minkä rokotteen Putin ottaa.

Venäjällä on toistaiseksi rokotettu 6,3 miljoonaa asukasta koronavirusta vastaan, mikä on väestöön suhteutettuna huomattavasti EU:ta vähäisempi määrä. Sataa asukasta kohden Venäjällä on annettu 5,7 rokoteannosta. Esimerkiksi Suomessa vastaava luku on 14,8.

Britannia, Yhdysvallat ja Israel ovat kuitenkin roimasti EU:ta edellä. Yhdysvalloissa on annettu jo 37 rokotetta per sata asukassa, Britanniassa 44 ja Israelissa 112 rokoteannosta.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja