"Putin oli täysin väärässä" – näin Joe Biden kertoo vierailustaan Kiovassa, lupaa lisää aseita

Joe Biden tapasi Volodymyr Zelenskyin Kiovassa – kättely tallentui kameralle 1:20
Yhdysvaltain presidentti Joe Biden tapasi Volodymyr Zelenskyin Kiovassa – kättely tallentui videolle!

Valkoinen talo on julkaissut tiedotteen Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin yllätysvierailusta Kiovassa. Biden on tavannut matkallaan Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin.

MTV Uutiset julkaisee Valkoisen talon tiedotteen kokonaan:

Valkoisen talon tiedote:

Kun maailma valmistautuu huomioimaan Venäjän julman hyökkäyksen vuosipäivää, olen tänään Kiovassa tapaamassa presidentti Zelenskyiä ja vakuuttamassa vankkumatonta tukeamme Ukrainan demokratialle, suvereniteetille ja alueelliselle koskemattomuudelle.

Kun Putin laukaisi hyökkäyksensä lähes vuosi sitten, hän luuli, että Ukraina on heikko ja länsi jakaantunut. Hän luuli, että hän kestäisi pidempään kuin me. Mutta hän oli täysin väärässä.

Tänään Kiovassa olen tapaamassa presidentti Zelenskyiä ja hänen tiimiään keskustellakseni laajennetusta tuesta Ukrainalle. Julistan taas uuden kriittisten tarvikkeiden toimituksen, mukaan lukien tykistöammuksia, panssarintorjuntajärjestelmiä ja ilmavalvontatutkia, jotka auttavat suojelemaan Ukrainan kansaa ilmapommituksilta. Ja myöhemmin tällä viikolla ilmoitamme lisäpakotteista eliitille ja yrityksille, jotka yrittävät väistää pakotteita tai täyttää Venäjän sotakoneistoa.

Viimeisen vuoden aikana Yhdysvallat on rakentanut maiden koalition Atlantilta Tyynellemerelle auttaakseen puolustamaan Ukrainaa ennennäkemättömällä sotilaallisella, taloudellisella ja humanitaarisella tuella – ja tämä tuki kestää.

Tällainen merkitys Yhdysvaltain presidentin pikavisiitillä on Ukrainalle 6:35
Tällainen merkitys Yhdysvaltain presidentin pikavisiitillä on Ukrainalle

Lue myös:

    Uusimmat