Joe Biden yllätysvierailulla Kiovassa, kun kaupunkiin annettiin ilmahälytys – näin historiallinen tapaaminen Zelenskyin kanssa alkoi

Joe Biden tapasi Volodymyr Zelenskyin Kiovassa – kättely tallentui kameralle 1:20
Katso video: Joe Biden tapasi Volodymyr Zelenskyin Kiovassa

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on saapunut Kiovaan ja tavannut presidentti Zelenskyin. Kaupunkiin on samaan aikaan annettu ilmahälytys.

Bidenin vierailun vahvistaa The Economistin toimittaja, joka on jakanut paikan päältä videon. Myös monet muut ulkomaiset mediat kertovat asiasta.

Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin mukaan hän on keskustellut Bidenin kanssa pitkän kantaman aseista, kertoo uutistoimisto Reuters. 

Biden puolestaan sanoo Reutersin mukaan, että Yhdysvallat julkaisee huomenna 500 miljoonan dollarin apupaketin Ukrainalle. Bidenin mukaan uusi sotilaallinen apu sisältää muun muassa ammuksia Himars-raketinheittimiin ja tutkia. 

Bidenin oli määrä vierailla tällä viikolla Puolassa eikä hänen matkastaan Ukrainaan kerrottu etukäteen. Hän ei ole vieraillut sodan aikana Ukrainassa. 

Tällainen merkitys Yhdysvaltain presidentin pikavisiitillä on Ukrainalle 6:35
Tällainen merkitys Yhdysvaltain presidentin pikavisiitillä on Ukrainalle

Ilmahälytys koko maahan

Ukrainaan on annettu laaja ilmahälytys, joka koskee koko maata, kertoo uutistoimisto Reuters. Ilmahälytys koskee myös maan pääkaupunkia Kiovaa.

Toistaiseksi mahdollisista räjähdyksistä ei ole tietoa.

Viranomaiset ovat viime päivinä varoittaneet Venäjän iskujen kasvaneesta uhasta sodan vuosipäivän alla.

Lue myös:

    Uusimmat