Mainos

Putin ja Erdogan lämmittelevät suhteitaan Pietarissa: "Ystäväni Vladimir"

Turkki ja Venäjä lämmittelevät suhteitaan. Presidentti Recep Tayyip Erdogan tapaa tänään Pietarissa presidentti Vladimir Putinin.

Erdogan hehkutti uutistoimisto Tassille antamassaan haastattelussa vierailuaan historialliseksi ja uudeksi aluksi.

– Uskon, että neuvotteluissa ystäväni Vladimirin kanssa avataan uusi sivu kahdenkeskisissä suhteissa, Erdogan sanoi Tassin mukaan.

Putinin tiedottaja Dmitri Peskov kertoi, että tapaamisen aikana keskustellaan sekä taloudesta että alueellisista ongelmista mukaan lukien Syyria. Keskustelujen on määrä alkaa alkuiltapäivästä.

Venäjän ja Turkin suhteet vajosivat aallonpohjaan, kun Turkki ampui alas venäläisen sotilaskoneen viime vuoden marraskuussa. Erdogan on sittemmin pyytänyt anteeksi tapausta.

Putin on tukenut Erdoganin toimia Turkin viime kuun epäonnistuneen sotilasvallankaappauksen jälkeen.

Asialistalla turismia ja muuta taloutta 

Suhteiden lämpenemisessä Turkkia kiinnostaa erityisesti Venäjän asettamien talouspakotteiden purkaminen. Lisäksi venäläisturistien virran katkeaminen on ollut Turkille paha isku.

Turismi ja turkkilaiselintarvikkeiden tuontikiellot ovat tapaamisen asialistalla, kertoi Putinin avustaja Juri Ushakov uutistoimisto RIA Novostin mukaan. Samoin presidenttien odotetaan keskustelevan turkkilaisten rakennusyritysten toiminnasta Venäjällä, venäläisestä ydinvoimahankkeesta Turkissa sekä kaasuputkihankkeesta.

Turkin ja Venäjän välillä on kuitenkin myös syviä erimielisyyksiä, joista yksi koskee Syyriaa. Venäjä on ollut Syyrian hallinnon tärkein liittolainen, kun taas Turkki on johdonmukaisesti tavoitellut presidentti Bashar al-Assadin syrjäyttämistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.