Pussy Riotin jäsen lennätettiin hoitoon Berliiniin – lähipiiri epäilee myrkytystä, virallista vahvistusta sairastumiselle ei ole annettu

Venäläisaktivisti lennätettiin Berliiniin hoitoon 0:48

Epäillyn myrkytyksen kohteeksi joutuneen venäläisen aktivistiryhmän Pussy Riotin jäsen on lennätetty Berliiniin hoitoon, uutisoi Sky News

Uutisoimme viime viikolla, että venäläisen aktivistiryhmä Pussy Riotin jäsen Pjotr Verzilov vietiin sairaalaan hoitoon. Verzilovin lähipiiri uskoo aktivistin tulleen myrkytetyksi.

Sky News kertoo nyt, että Verzilov lennätettiin sunnuntaina Berliiniin saksalaisen lääkärin annettua ohjeistuksen siirrosta. Berliiniläisen sairaalan nimeä ei ole kerrottu julkisuuteen.

Muun muassa CNN julkaisi videon, jossa Pjotr Verzilovia siirretään lentämällä Berliiniin saamaan sairaanhoitoa. Torstaina hänen kerrottiin olevan kriittisessä tilassa.

Yksi miehen bändijäsenistä, Maria Alekhina kertoi toimittajille, että Verzilov palasi tajuihinsa viime perjantaina, mutta on voinut siitä asti huonosti.

Mediatietojen mukaan Verzilov osallistui vielä tiistaina aktivisti Veronika Nikulshinan oikeudenkäyntiin, mutta tämän jälkeen hänen terveydentilansa heikkeni.​​​​​​​

Ryntäsivät kentälle jalkapallon MM-finaalissa

Verzilov, Nikulshina ja kaksi muuta Pussy Riotin jäsentä määrättiin vankilaan 15 päiväksi sen jälkeen, kun he ryntäsivät kentälle jalkapallon MM-kisafinaalissa heinäkuussa.

He kertoivat protestoineensa Venäjän poliisin käyttämää liiallista valtaa vastaan.

Verzilovin vaimo kertoo uskovansa, että mies yritettiin myrkyttää tarkoituksella ja että myrkytyksen tarkoituksena oli joko "pelotella häntä tai tappaa hänet". 

Toistaiseksi sairastumisen syystä ei ole annettu virallista lausuntoa. 

Aktivisti sairastui samana päivänä, kun julkisuuteen tuli tieto Britannian Salisburyn hermomyrkkyiskusta epäillyistä miehistä. Heitä epäillään Sergei Skripalin ja tämän tyttären myrkytyksestä.

Lue myös:

    Uusimmat