Purra: Perussuomalaiset on Suomen Eurooppa-myönteisin puolue

Purran mukaan hallituksen kanta EU:n uuteen yhteisvelkaan on yksiselitteisen kielteinen 1:35
Purran mukaan hallituksen kanta EU:n uuteen yhteisvelkaan on yksiselitteisen kielteinen

Valtiovarainministeri Riikka Purran (ps.) mukaan EU:ssa korostetaan liikaa monikulttuurisuutta. Hän sanoi puoluevaltuustolle sunnuntaina, etteivät Suomea tee järvet ja metsät vaan suomalaiset ihmiset.

EU on jäänyt suomalaisille etäiseksi, koska "EU-konsulttien luonnoton visio EU-identiteetistä" ei tunnu uppoavan, sanoo valtiovarainministeri, perusuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra.

Hän puhui sunnuntaina perussuomalaisten puoluevaltuustolle.

– Perusuomalaiset on Suomen Eurooppa-myönteisin puolue. Meidän mielestämme on valtava rikkaus, että EU koostuu kansallisvaltioista, erilaisista. Kussakin omat kansansa, kielensä, kulttuurinsa, omat kansalliset piirteensä ja tapansa, kullakin oma päätösvalta, oikeus omiin asioihinsa, Purra sanoo.

Hänen mukaansa monikulttuurisuus on jyrännyt kansallisvaltioihin ja erilaisiin kansallisuuksiin perustuvan Euroopan yli.

– Perussuomalaisten mielestä vain Eiffel-torni ja Pariisin kadut eivät tee Ranskaa, sen tekevät ranskalaiset ihmiset, Purra sanoo.

Samoin hänen mukaansa Suomea eivät tee järvet ja metsät, vaan suomalaiset ihmiset. Purran mukaan massasiirtolaisuus on Euroopan ulkopuolelta johtaa väestöpohjan muutokseen. 

Hän nostaa tulevien Euroopan parlamentin vaalien tärkeimmäksi teemaksi maahanmuuton hillitsemisen.

Purra: Hallituksen kanta yhteisvelkaan on kielteinen

Hallituksen suhtautuminen EU-maiden uuteen yhteisvelkaan on herättänyt viime päivinä keskustelua. Esimerkiksi Keskusta syytti viikonloppuna hallituspuolueiden kantoja epäselviksi. 

Valtiovarainministeri Purran mukaan kanta on sama kuin hallitusohjelmassa.

– On äärimmäisen tärkeää, että Suomi pysyy sillä linjalla, jonka me olemme määrittäneet ja johon elpymispaketin yhteydessä koko eduskunta sitoutui. Eli meidän elpymispaketti on kertaluonteinen, siitä ei tehdä pysyvää, sitä ei toisteta. Me emme edistä EU:ta, joka siirtyy epäsymmetriseen tulonsiirtounioniin, Purra toteaa.

Europarlamentissa perussuomalaiset kuuluu konservatiiviseen ECR-ryhmään, jossa isojen jäsenmaiden puolueet haluaisivat Unkarin itsevaltaisen pääministeri Viktor Orbánin Fidesz-puolueen mukaan. 

– Vastustamme tätä siirtoa. Tulemme äänestämään sitä vastaan, mikäli siitä äänestetään ja vaadimme erilaisia rakenteellisia  muutoksia ryhmän sisällä, joka mahdollistaa sen, että me kykenemme siellä toimimaan, Purra sanoo.

Hän ei kuitenkaan usko, että ECR-ryhmä hajoaisi, jos Orbanin puolue sinne äänestetään. 

Lue myös:

    Uusimmat