Purra: Kehitysyhteistyörahoista kompromissi pöydässä, mutta kaikille se ei käy

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra sanoo, että kehitysyhteistyörahoista on kompromissi pöydässä, mutta se ei sovi kaikille. Purran mukaan se käy perussuomalaisille. Hän ei vastannut kysymykseen siitä, kenelle se ei käy.

Purran mukaan kehitysyhteistyörahoista on tarkoitus leikata joka vuosi. Hän kuitenkin arveli, että jonkinlaista porrastusta on tulossa Suomen erilaisten sitoumuksien ja sopimusten takia.

Purra sanoo, että RKP ja perussuomalaiset ovat kauimpana toisistaan. Hänen mukaansa perussuomalaiset eivät enää ole valmiita joustamaan kompromissista.

– Meilläkin on joku raja, ja se on nyt pöydällä, Purra linjaa.

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson sanoo, että esitetty kompromissi on heille hankala, ja keskustelua siitä halutaan jatkaa. Hänen mukaansa kyse on isoista leikkauksista.

Henrikssonin mukaan hallitusneuvotteluissa on oltu aikaisemminkin vastaavassa tilanteessa, jossa jokin asia on ollut ehdoton. Henriksson viittasi todennäköisesti muutaman viikon takaisiin tapahtumiin, jossa perussuomalaisten Purra ilmoitti, että jos RKP ei sellaisenaan hyväksy maahanmuuttopaperia, neuvottelut nykyisellä pohjalla päättyvät.

RKP ei kuitenkaan hyväksynyt paperia sellaisenaan, vaan siihen tehtiin muutoksia. Neuvottelut kuitenkin jatkuivat.

– Yritän alleviivata, että kun neuvotellaan, niin neuvotellaan.

Hänen mukaansa paras ratkaisu on yleensä se, että kaikki ovat yhtä pettyneitä. Hänen mukaansa neuvotteluhalua tarvitaan nyt joka asiassa.

Lue myös:

    Uusimmat