Purra ärähti päätoimittajalle: "Niinkö se taas on"

Valtiovarainministeri Riikka Purra (ps.) on vastannut kriittiseen sävyyn Talouselämän päätoimittajan Jussi Kärjen viestipalvelu X:ssä tekemään julkaisuun.

Kärki jakoi Talouselämän jutun, jossa äänessä on muun muassa Aktian pääekonomisti Lasse Corin

Jutussa käsitellään arvonlisäveron korotuksen ja Euroopan keskuspankin (EKP) mahdollisen koronlaskun vaikutuksia tuotteiden hintoihin. 

Kärki kysyi Corinilta jutun mukaan "eli minkä EKP antaa, sen Purra vie?".

– Tuo on yksi tapa muotoilla se. Se on minusta aika osuva tapa, Corin sanoi.

Riikka Purra: "Saamme julkista taloutta kestävämpään suuntaan" 5:11

Riikka Purra: "Saamme julkista taloutta kestävämpään suuntaan".

"Niinkö se taas on"

Pääministeri Petteri Orpon (kok.) johtama hallitus ilmoitti kehysriihen yhteydessä nostavansa arvonlisäveroa 1,5 prosentilla. Yleinen ALV-kanta nousee näin 25,5 prosenttiin.

Purra ei selvästikään ole mielissään siitä, että leikkauksilla ja sopeutustoimilla on taipumusta henkilöityä valtiovarainministeriin.

– Niinkö se taas on, että nimenomaan Purra tekee veronkorotukset ja muun kurjuuden hallituksessa?, Purra sanoo.

– Tämä maa ei tosiaan kestäisi enää ainuttakaan lepsua valtiovarainministeriä. Siinä mielessä kestän kyllä siis tarvittaessa tuonkin analyysin, Purra jatkoi.

Aikaisemmin Purra on käsitellyt leikkauksia myös huumorilla. Helmi-maaliskuussa keskusteltiin Purran jakamasta leikkuulautakuvasta. Puisessa leikkuulaudassa oli Purran kuva ja teksti "nyt on aika leikata".

– Jos ei näillä laudoilla onnistu kunnolla leikkaaminen, ei sitten millään. Hienoa suomalaista käsityötä, kiitos tekijälle, Purra kirjoitti viestipalvelu X:ssä helmikuun puolivälissä.

Purra muistutti samassa julkaisussa, että kyse on huumorista, eikä siitä "kannata loukkaantua". Oppositiopuolueet eivät kuvasta huumoria löytäneet, vaan sen tulkittiin ylpeilevän vähävaraisiin kohdistuvilla leikkauksilla.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös:

    Uusimmat